FIA uskoo: F1-kausi päästään viemään läpi koronatilanteesta huolimatta – "Matkustusrajoitukset ovat ainoa ongelma"

8:29
C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen ennakoi Nürburgringin osakilpailua, joka ajetaan Saksassa ensi viikonloppuna.

Vaikka koronavirustilanne on huonontunut viime viikkoina ympäri maailman, FIA uskoo vakaasti, että F1-kausi päästään ajamaan suunnitellusti loppuun – kunhan matkustusrajoitukset eivät sotke suunnitelmia.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Eifelin GP suorana 9.-11.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Eifelin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

FIAn koronaprotokollasta vastaava Bruno Famin pitää matkustusrajoituksia ainoana uhkana F1-kauden läpiviemiselle.

– Olemme jo kilpailleet joissakin maissa tai joillakin alueilla, joissa koronatilanne on ollut melko huono, ja onnistuimme siinä. Meillä on nähdäkseni todistusaineistoa siitä, että luomamme protokolla toimii kaikissa tilanteissa, Famin sanoo Motorsport.comin haastattelussa.

GP-viikonloput viedään tällä kaudella läpi poikkeusjärjestelyin. Kuljettajat ja tallin muu henkilökunta on ohjeistettu pysymään omissa kuplissaan, kasvomaskeja käytetään kaikkialla ja turvavälit ovat kunnossa.

Myös testejä tehdään valtava määrä, jotta tartunnan saaneet voidaan eristää mahdollisimman nopeasti. Kaikkiaan FIA on suorittanut heinäkuun alun ja lokakuun alun välissä reilut 49 000 koronatestiä, ja näistä 27 on tuottanut positiivisen testituloksen.

– Matkustusrajoitukset ovat ainoa ongelma. Se, joudummeko karanteeniin ja kunnioittaako kilpailunjärjestäjä meiltä saamiaan ohjeistuksia, on ratkaisevaa – ei itse protokolla.

– Nykyisen protokollamme turvin voimme kilpailla kaikkialla, missä tahansa, mutta kaikki riippuu siitä, saammeko luvan matkustaa.

Vaikka varikon koronatapaukset ovat viime viikkoina lisääntyneet – kauden 27 tapauksesta 17 tuli ilmi syyskuun kahdella viimeisellä viikolla – Famin sanoo olevansa kokonaisuudessaan tyytyväinen siihen, miten koronariskin kanssa on tultu toimeen.

– Tavoitteena on ollut välttää niin monta tapausta kuin mahdollista. Tärkeintä on kuitenkin ollut se, että meillä on olemassa prosessit, joiden turvin pystymme jatkamaan kilpailemista ja tapahtumien läpiviemistä ilman, että virus leviää koko varikolle tai paikallisväestön keskuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja