Koronavirukseen sairastunut F1-kuski Sergio Pérez selittää matkustamistaan: "Äitini joutui isoon onnettomuuteen"

Koronaviruksen takia sivuun Britannian F1-kisasta joutunut Sergio Pérez kertoo noudattaneensa kaikkia saamiaan ohjeistuksia tartunnan välttämiseksi. Hän kertoo matkustaneensa Meksikoon tapaamaan onnettomuuteen joutunutta äitiään.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kansainvälinen autoliitto FIA tiedotti torstai-iltana, että Pérezin aiemmin epäselväksi todettu koronavirustesti oli osoittautunut positiiviseksi. Tämän takia hänet ja osa Racing Pointin henkilökunnasta asetettiin välittömästi karanteeniin.

Perjantaina ESPN-kanavan Meksikon toimitus sai kuitenkin tietoja siitä, ettei Pérez välttämättä ollut noudattanut kaikkia ohjeita kovinkaan tunnollisesti. F1-fanit olivat ottaneet hänestä kuvia ravintolassa meksikolaisessa Guadalajaran kaupungissa, minkä lisäksi hänen vaimonsa Carola Martinez oli julkaissut kuvia perheen lomalta Italian Sardiniasta.

Tästä huolimatta Pérez kertoo pysytelleensä ”kuplassa” vaatimusten mukaisesti.

– Tämä on yksi surullisimmista päivistä urallani. Olin satsannut niin paljon siihen, että olisin sataprosenttisen valmis, ja tiesin että minulla on mahtava auto allani, Pérez kommentoi somevideollaan.

– Tämä osoittaa, kuinka haavoittuvaisia olemme kaikki tälle virukselle. Noudatin kaikkia FIA:lta ja tiimiltäni saamiani ohjeita Unkarin kisan jälkeen, hän vakuuttaa.

Meksikon-matkaa hän perustelee perhesyillä, mutta Italiassa vietettyyn lomaan hän ei viestissään kommentoi mitään.

– Otin yksityiskoneen Meksikoon nähdäkseni äitiäni kahden päivän ajan, koska hän oli joutunut isoon onnettomuuteen. Pääsin katsomaan häntä, kun hän pääsi pois sairaalasta.

– Sitten tulin takaisin Eurooppaan samalla tavalla kaikkia protokollia noudattaen, mutta sain sen (viruksen) jostain, Pérez selvittää.

F1-kuski ei sairastumisestaan huolimatta ole saanut minkäänlaisia oireita. Britannian karanteenimääräysten takia, Pérez joutuu kuitenkin olemaan eristyksissä kymmenen päivän ajan, mikä tarkoittaa mahdollisesti myös ensi viikon kisan peruuntumista hänen kohdaltaan.

Lue myös:

    Uusimmat