Lewis Hamiltonilta täyslaidallinen F1-sarjalle: "Järkyttävää, että me kaikki istumme täällä"

Mercedeksen F1-mestarikuljettaja Lewis Hamilton pitää eriskummallisena sitä, että Australian GP aiotaan ajaa normaalisti ensi viikonloppuna.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 13.-15.3.
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55, 2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.05, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Samaan aikaan, kun eurooppalaiset urheilusarjat lyövät lappua luukulle ja Pohjois-Amerikassa NBA-sarja on keskeytetty toistaiseksi koronaviruksen uhan vuoksi, F1-kauden avauskilpailu Melbournessa aiotaan ajaa normaalisti yleisön edessä.

– Olen todella, todella yllättynyt, että olemme täällä. Minusta on hienoa, että voimme ajaa kisoja, mutta minusta on järkyttävää, että me kaikki istumme tässä huoneessa, Hamilton totesi lehdistölle torstaina Motorsport.comin mukaan.

– Täällä on jo niin paljon kannattajia tänään paikalla. Tuntuu siltä, että muu maailma reagoi tilanteeseen, ehkä hieman myöhässä, mutta jo tänään olemme nähneet (Donald) Trumpin sulkevan rajoja Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä. NBA on keskeytetty ja F1 jatkaa kulkuaan, Hamilton päivitteli.

F1-viikonlopun toistaiseksi merkittävin ilmoitettu poikkeusjärjestely on mediatyöskentelyn rajoittaminen. Jatkossa Melbournessa kuljettajat astelevat ainoastaan yhteen järjestäjätahon videokamerahaastatteluun, joten perinteistä mixed zone -osiota ei viikonloppuna nähdä.

Hamilton ilmaisi huolensa ikäihmisiä kohtaan. Koronaviruksen tiedetään olevan merkittävästi vaarallisempi yli  65 vuotta täyttäneille. F1-varikolla on tällä hetkellä todettu yhteensä viisi koronavirusepäilyä.

– Näin Jackie Stewartin tänä aamuna. Hän näytti hyväkuntoiselta ja terveeltä, ja muitakin ikääntyneempiä ihmisiä näkyy varikolla. Joten se on huolenaihe ihmisille täällä. Se todellakin huolestuttaa minua. Joten "ei" on vastaukseni, Hamilton totesi.

F1-kisan perumisen taloudelliset seuraukset ovat Hamiltonilla toki tiedossa.

– Käteinen on kingiä, mutta en rehellisesti tiedä. En voi oikein listätä tähän enempää. Minusta minun ei ole syytä olla ilmaisematta mielipidettäni, britti päätti.

Lue myös:

    Uusimmat