Kimi Räikkönen kummastelee F1-sarjan suhtautumista koronavirukseen: ”Muualla perutaan kaikki ja me matkustamme ympäri maailmaa”

1:20
Mervi Kallio raportoi viimeisimmät tilannetiedot Melbournen kisavarikolta.

Kimi Räikkönen pitää erikoisena, että F1-sarjan suunnitelmat kisojen järjestämisestä pysyvät ennallaan, vaikka muualla maailmassa koronaviruksen leviäminen peruu jatkuvasti ison luokan urheilutapahtumia.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 13.-15.3.
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55, 2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.05, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1-tallit ehtivät jo saapua paikalle Australian Melbourneen, kun tiedot ensimmäisistä tartuntaepäilyistä tulivat julki. Tämän hetken tiedon mukaan neljä Haasin ja yksi McLarenin työntekijää on eristettynä sairastumisepäilyn takia.

Toistaiseksi Australian kisasuunnitelmat ovat silti yhä voimassa, ja autojen on määrä tulla radalla varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa ajettavissa ensimmäisissä harjoituksissa.

Samaan aikaan koripallon NBA-kausi ja Italian jalkapalloliiga Serie A on keskeytetty toistaiseksi, ja taitoluistelun MM-kisat on peruttu sekä Saksan ja Itävallan kiekkoliiga on laitettu säppiin kokonaan tältä vuodelta.

Kimi Räikkönen pitää jo hiukan kummallisena, ettei F1-sarja ole reagoinut tilanteeseen tämän voimakkaammin.

– Toisaalta on aika kummallista, että jokaisessa muussa maassa perutaan kaikki ja me reissaamme toiselle puolelle maapalloa, mutta eiköhän se selviä jossain vaiheessa, Räikkönen toteaa C Moren haastattelussa.

5:58
Kimi Räikkönen ottaa kantaa koronavirustilanteeseen C Moren haastattelussa.

Tällä hetkellä F1-sarjassa on peruttu huhtikuun Kiinan GP sekä määrätty maaliskuun lopun Bahrainin kisa ajettavaksi tyhjille katsomoille. Myös Vietnamin GP:n kohtaloa pohditaan parhaillaan.

– Vaikea sanoa. Eipä meillä ole mitään sanavaltaa asioihin. Mennään sinne, mihin määrätään, ja se menee lähinnä silleen, Räikkönen toteaa.

– En usko, että kukaan tietää, mitä tapahtuu, mutta välillä vähän kummalliselta tuntuu, mutta eipä siltä mitään voi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja