Lisää koronaepäilyjä F1-varikolla – Australian terveysviranomainen varoittaa jopa kisan perumisesta

1:20
Mervi Kallio raportoi viimeisimmät tilannetiedot Melbournen kisavarikolta.

F1-talli Haas on tiedottanut asettaneensa kaksi työntekijää lisää karanteeniin koronaviruksen varalta tehtävää testausta varten. Amerikkalaistiimistä on vedetty jo neljä henkilöä sivuun tartuntariskin minimoimiseksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 13.-15.3.
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55, 2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.05, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Keskiviikkona tiedot kertoivat kahdesta Haasin ja yhdestä McLarenin tallin työntekijästä, jotka asetettiin karanteeniin flunssaoireiden takia. Haasin tallipäällikkö Günther Steiner kertoo nyt kahden työntekijän ilmoittautuneen edellisten lisäksi sairaiksi.

– Heitä on nyt kaikkiaan neljä. Käsittääkseni yksi insinööri ja kolme mekaanikkoa, Haas kertoi tilanteesta medialle Melbournessa.

Steinerin mukaan koronaviruksen varalta otetut testitulokset saadaan torstaina iltapäivällä eli aamulla Suomen aikaa. Tallipomo sanoo Haasin pärjäävän tällä hetkellä tilanteen kanssa.

– Eniten tämä on vaikuttanut minuun sillä, että toivon heidän olevan kunnossa, ja että he olisivat vain vilustuneita ja voisivat palata töihin huomenna, Steiner totesi.

Ennen testitulosten varmistumista huoli Australian GP:n toteutumisesta on kasvanut. Victorian osavaltion ylin terveysviranomainen Brett Sutton on varoittanut, että koronavirustartunta Albert Parkin rata-alueella voisi johtaa sunnuntain kisan perumiseen.

– Jos positiivisia testituloksia tulee, meidän täytyy harkita, mitä se tarkoittaa lähikontaktien kannalta ja jos niitä on ollut paljon eri tiimeissä, niin nämä yksilöt on asetettava karanteeniin, Sutton kommentoi radiokanava 3AW:lle.

– Jos se johtaa kisan perumiseen, niin silloin näin tapahtuu. Me teemme siitä päätöksen, Sutton ilmoitti.

Useat tiimit ovat tehneet viikonloppuna varotoimia tautiriskin takia. Esimerkiksi Valtteri Bottaksen Mercedes-talli ilmoitti, ettei se tarjoa viikonloppuna ruokaa seisovast pöydästä, vaan jakaa annoksia lounasboksien muodossa. Williams on puolestaan sulkenut edustustilansa median edustajilta. Myös toimittajien työtä rajoitetaan haastattelupisteillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja