Mainos

Festivaalikesä odottaa kahta miljoonaa kävijää

Varma merkki kesän lähestymisestä on festivaalitoiminnan kiihtyminen. Alkusoittona kevätkin on ollut täynnä tapahtumia, ja vielä toukokuussa ehtii Kansainväliseen Lasten Teatteritapahtumaan Kuusankoskelle, Vaasan Kuorofestivaalille, Tomaatteja! Tomaatteja -festivaalille Hämeenlinnaan ja Maailma kylässä -festivaalille Helsinkiin.

Varsinaisen kesäkauden käynnistää perinteiseen tapaan Naantalin Musiikkijuhlat 3. kesäkuuta. Heti sen jälkeen starttaa Pispalan Sottiisi, Ilmajoen Musiikkijuhlat, Riihimäen Kesäkonsertit ja Lasten Laulukaupunki Salossa. Niitä seuraa kesän aikana yli 60 Finland Festivals -ketjuun kuuluvaa festivaalia kaikilta taiteen alueilta.

- Suomen festivaalikesän vahvuus on sen valtavassa moninaisuudessa. Klassisen musiikin rinnalla soi niin jazz, rock, pop, folk kuin iskelmäkin. Lisäksi on luvassa tanssia, teatteria, kirjallisuutta, elokuvaa, kuvataidetta, sirkusta ja performanssia, luettelee Finland Festivals -ketjun toiminnanjohtaja Kai Amberla.

Venäjältä odotetaan kulttuurituristeja

Festivaalit ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisten kesänvietossa. Viime vuonna festivaaleilla kirjattiin lähes kaksi miljoonaa kävijää, ja tänä vuonna odotukset ovat samalla tasolla.

Myös ulkomailta odotetaan yhä enemmän festivaalituristeja. Vieraita odotetaan Venäjältä ja muilta lähialueilta ja kaukomaista erityisesti Japanista.

Finland Festivalsin nimeämä "Vuoden festivaali" on tänä vuonna Vantaan Barokki, joka järjestetään 10.-18. elokuuta. Festivaalista on 15 vuoden aikana kasvanut pohjoismaiden johtava vanhan musiikin tapahtuma. Tänä kesänä Vantaan Barokin teema on Antonio Vivaldi. Teeman puitteissa esitellään poikkileikkaus säveltäjän laajasta tuotannosta vanhan musiikin parhaiden taiteilijoiden esittämänä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.