Ferrarin luotettavuusongelmien syyt yhä epäselviä tallipomolle – "Ei ole vastauksia"

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ei ole vielä löytänyt vastauksia italialaistallin luotettavuusongelmiin.

F1-kauden ensimmäinen puolikas ei ole sujunut Ferrarilta täysin odotusten mukaisesti. Ferrari on tällä hetkellä valmistajien MM-sarjassa toisena, mutta ei ole kyennyt toden teolla haastamaan F1-sarjaa viime vuodet hallinnutta Mercedestä.

Tällä kaudella Red Bull on nostanut tasoaan runsaasti ja on näyttänyt olevan erittäin vakavasti otettava kilpakumppani niin Ferrarille kuin Mercedeksellekin. Kauden ensimmäisen puolikkaan aikana Ferrari on luotettavuusongelmiensa takia antanut kilpailijoilleen kallisarvoista etumatkaa.

Täksi kaudeksi Ferrarin teknisen johtajan paikalta tallipäälliköksi siirtynyt Binotto ei ole löytänyt vielä vastauksia tallinsa ongelmiin, mutta ei pidä uuden työtehtävänsä vaikuttaneen Ferrarin luotettavuuteen.

– En usko, että kyse on siitä, vaikka minulla ei rehellisesti sanoen ole vielä vastauksia. On totta, että on ilmennyt monia ongelmia, joita ei olisi pitänyt, Binotto toteaa Autosportin mukaan.

– En usko, että mikään on muuttunut viime kauteen tai sitä edelliseen verrattuna. On myös totuus, että emme ole viime kausien aikana niin vahvoja luotettavuudessa. Siihen meidän pitäisi keskittyä kehityksen kokonaisvaltaisuuden kannalta, Binotto painottaa.

F1-kausi jatkuu lyhyen kesätauon jälkeen jälleen ensi viikonloppuna Belgiassa. Ferrari on paiskinut edellisestä kilpailusta lähtien hiki hatussa hommia, jotta auton luotettavuusongelmat saataisiin ratkaistua.

– Emme voi korjata auton luotettavuutta vain korjaamalla ongelmiamme. Korjaamme sen vain lähestymällä asiaa oikealla tavalla. Siitä olemme tällä hetkellä pitäneet aivoriihiä, Binotto kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat