Red Bull ei valinnutkaan upeasti F1-sarjaan palannutta venäläiskuskia – selkeä kuvio taustalla?

Red Bull vastasi F1-sarjan kesän kohuliikkeestä, kun se päätti korvata ranskalaisen Pierre Gaslyn thaimaalaisella Alexander Albonilla. Gasly ja Albon vaihtoivat päittäin paikkoja Red Bullin ja Toro Rosson riveissä.

MAINOS

F1 palaa kesätauolta!

Belgian GP suorana 30.8.-1.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Itävaltalainen energiajuomajätti nosti Gaslyn sisartalli Toro Rossolta Red Bullille talvella. Alkukaudella Gasly oli kuitenkin jatkuvasti ongelmissa tallikaveriaan Max Verstappenia vastaan.

Erinäköisissä pyörittelyissä venäläistä Daniil Kvjatia vietiin kovasti Gaslyn paikalle. Kvjat on antanut alkukaudella erittäin lupaavia näyttöjä. Venäläinen onkin ollut yksi positiivisimmista yllätyksistä sen jälkeen, kun hän palasi F1-sarjaan.

Red Bullin valinta kohdistui kuitenkin Kvjatin alkukauden tallikaveriin Alboniin.

Mutta miksi?

Kvjat antoi oman näkemyksensä päätöksestä venäläisen Championatin haastattelussa. Red Bull on aiemmin vahvistanut, että niin Gasly, Albon kuin Kvjat ovat kaikki vaihtoehtoja, kun talli miettii ratkaisuaan Verstappenin tallikaveriksi.

Kvjatin mukaan Red Bull halusi nostaa Albonin ”ykköstalliin” siksi, koska thaimaalaiskuski on kokemattomampi kasvo F1-ympyröissä.

Kvjatin mukaan Red Bullin neuvonantaja ja kuljettajavalinnoista päättävä Helmut Marko halusi antaa Albonille näyttöpaikan loppukauden ajaksi.

– Minun tulosten suhteen ei ollut mitään valittamista. Mielestäni he halusivat vain nähdä, että miten Albon pärjää autolla, jolla pystyy voittamaan ja miten hän pärjää Verstappenin parina, Kvjat mietti, jatkaen:

– Olen jo ollut Red Bullilla – sillä oli varmasti merkitystä tässä valinnassa.

Kvjatin mukaan tulevaisuudesta, kaudesta 2020, on käyty vain nopeita sananvaihtoja.

– Olemme käyneet vain yhden keskustelun. Se, että mitä tämän kauden jälkeen tapahtuu, on epävarmaa. Uskon, että meidän pitää odottaa vielä kaksi-kolme viikkoa, sitten mahdollisuudet ovat selkeämmät, Kvjat totesi.  

Lue myös:

    Uusimmat