Red Bull -pomo vähättelee Ferrarin testivauhtia: "Ferrari voittaisi talvisarjan joka vuosi"

Ferrarin julistaminen alkavan F1-kauden ennakkosuosikiksi on vielä liian aikaista, katsoo Red Bull -tallipäällikkö Christian Horner.

Ferrarin kuljettapaparin Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin vauhti Barcelonan testien avausviikolla on nostattanut huolta kilpailevien kärkitallien leireissä. Italialaistallin suorituskyky tässä vaiheessa kautta ei Hornerin mielestä merkitse kuitenkaan mitään.

– Jos ajaisimme talven mestaruussarjan, niin Ferrari voittaisi sen joka vuosi. Talvella ei kuitenkaan jaeta pisteitä. Toki he ovat saapuneet tänne vahvan auton kera, mutta nämä olosuhteet eivät ole lämpötiloiltaan edes lähellä sitä, missä tulemme kilpailemaan, Horner kommentoi gpfans.comin mukaan.

– Sääntömuutosten vuoksi talven testiajat ovat tällä hetkellä hieman hämmentäviä. En katso niiden tarjoavan hyvää kuvaa ensimmäisestä kilpailusta, tosin voin olla siinä väärässä. Testit voivat kuitenkin olla petollisia, Horner lisäsi.

Alkavalla kaudella Red Bull kilpailee Hondan moottoreilla. Itävaltalaistallissa uutta kautta odotetaan optimistisin mielin.

– Se on varmaa, että meillä on nyt enemmän tehoa viime vuoteen verrattuna. Sitä emme tiedä, mitä Ferrari, Mercedes ja Renault ovat tehneet talven aikana. Saamme kunnon käsityksen tilanteesta vasta kolmen tai neljän ensimmäisen osakilpailun jälkeen. Pitää koputtaa puuta, koska ennusmerkit ovat tällä hetkellä hyvät, Horner sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat