Valtteri Bottaksen jatko Mercedeksellä vahvistusta vaille valmis: "Se kertoo kaiken oleellisen"

Valtteri Bottaksen mahdollinen jatko Mercedeksen kanssa on ollut Formula ykkösten kuumin puheenaihe viime viikkoina. Hänellä on 1+1 vuotinen sopimus, josta Mercedeksen kerrotaan käyttävän jatkovuoden option. Turun sanomat uutisoi viikonloppuna, että Bottaksen jatko olisi varma. C Moren F1-selostaja Niki Juusela kertoi MTV Uutiset Livessä omia ajatuksiaan jatkosopimuksen mahdollisesta varmistuksesta.

Sekä Bottaksen että Esteban Oconin nimeä on heitelty ilmoille Mercedeksen toisen kuljettajapaikan kohdalla. Näillä näkymin näyttää kuitenkin siltä, että Bottas jatkaisi Mercedeksellä.

– Se oli mielestäni täysin odotettu uutinen tai ainakin vahva huhu. Uutiseksi sitä ei voi vielä sanoa, ennen kuin Mercedes tulee asian kanssa julki. Mielestäni täysin loogista, että miksi Mercedes ei toimisi näin, Juusela sanoo.

Viimeiset osakilpailut eivät sujuneet Bottaksen kannalta hyvin, sillä hän keskeytti Saksassa ja jäi Unkarissa kahdeksanneksi. Niitä ei kuitenkaan Juuselan mukaan kannata suuremmin huomioida.

– Kahta viimeistä osakilpailua ei kannata hirveästi miettiä. Ne jätetään omaan arvoonsa. Heikoimmat kisat tulivat vain sattumalta tähän saumaan, jolloin sopimusneuvotteluja käydään. Bottas on ollut aika-ajoissa käytännössä yhtä hyvä Lewis Hamiltonin kanssa. Ainoastaan kilpailuissa Hamilton on napsinut pisteitä ja voittoja tasaisemmin. Bottaksella on kuitenkin loistava kausi takana, Juusela toteaa.

Aika-ajoissa Bottas on suoriutunut viime kautta paremmin. Tällä kaudella hän on ollut viidesti Hamiltonia parempi ja seitsemän kertaa brittikuski on ollut suomalaista edellä. Se on sama tilanne kuin viime kaudella tässä vaiheessa kautta, mutta Bottaksen lähtöruudut ovat olleet parempia kuin viime vuonna ja hän on yltänyt paalulle neljästi.

– Se kertoo kaiken oleellisen. Valtteri ajaa yhdellä aikakierroksella paremmin kuin koskaan ennen. Jos ajat kakkoseksi ruutulipulle tiimin toisella autolla, niin se kertoo siitä, että paremmin et voisi tehdä töitä. Aika-ajosuorituksissa heijastuu se suurin ero viime kauteen, Juusela kertoo.

– Hyvä osoitus on myös se, että jos lahjakkaana pidetty Ocon voidaan päästää toiseen organisaatioon ja katkaista ne siteet, niin nähdään, että painoarvo tiimille ja Hamiltonille on iso. Hänen sanomisillaan on suuri painoarvo kuljettajavalinnoissa. Tällä hetkellä se yhteistyö on saumatonta, niin miksi sitä ei jatkettaisi, Juusela jatkaa.

Formula ykköset jatkuvat tulevana viikonloppuna Belgian Span radalla.

Lue myös:

    Uusimmat