Ferrarilla huippukiinnostava ehdokas Kimi Räikkösen mahdolliseksi korvaajaksi – "Olemme erittäin avoimia ja reiluja häntä kohtaan"

Ferrari on tyytyväinen akatemiakuljettajansa Mick Schumacherin kehitykseen F2-luokassa, mutta se aikoo puntaroida saksalaisnuorukaisen nostamista F1-sarjaan huolella, italialaistallin päällikkö Mattia Binotto linjaa. 

Mick Schumacher ja Ferrari kuulostaa, jos nyt ei täydelliseltä, niin ainakin hyvin osuvalta yhdistelmältä F1-sarjaan – ajoihan Mickin isä Michael Schumacher viisi seitsemästä F1-mestaruudestaan Maranellon punaisella autolla. 

21-vuotias Mick on tehnyt päämäärätietoisesti töitä F1-unelman eteen. Hän on jo päässyt testaamaan Ferrarin sekä tämän kumppanin Alfa Romeon F1-autoja ja tulokset F2-sarjassa ovat olleet nousujohteisia. Viime kaudella hän oli luokassa 12:s, kuluvan kauden pistetilastossa hän majailee neljäntenä. 

Myös Ferrarin tallipomo Mattia Binotto on huomannut Schumacherin otteet. 

– Hän suoriutuu paljon paremmin kuin viime kaudella. Hänelle oli tärkeää ajaa toinen kausi F2-luokassa, ja nyt osoittaa kehittyneensä. Se on tärkeää, Binotto kommentoi motorsport.comin mukaan. 

Seuraava askel olisi F1-sarja. Ferrari-paikat on jo täytetty ensi kauden osalta, mutta kumppanitalli Alfa Romeo voisi hyvinkin olla potentiaalinen paikka Schumacherille. Tällä hetkellä siellä ajavat Kimi Räikkönen ja Ferrarin oma akatemiakuski Antonio Giovinazzi, mutta Räikkönen täyttää syksyllä jo 41 vuotta ja Giovinazzin otteet reilun kauden aikana eivät ole vakuuttaneet. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Binotton mielestä tällä hetkellä on vielä liian aikaista tehdä päätöksiä Schumacherin ensi kaudesta. 

– Olemme erittäin avoimia ja reiluja häntä kohtaan. Hänen suorituksensa koko kauden osalta on tärkeää, eli hän saa paikan F1-sarjassa, kun olemme vakuuttuneita siitä, että hän on kehittynyt tarpeeksi kokonaisuudessa. Hänen pitää vain jatkaa nykyistä työtään, ja me teemme päätöksen myöhemmin kauden aikana, Binotto ynnäilee. 

Prema-tallia F2-luokassa edustava Schumacher tiedostaa kehityskohteensa. 

– Haluan kehittyä valmiiksi kilpakuljettajaksi. Tavoitteena on myös kasvaa ihmisenä ja aikuistua, jotta voin syventää suhdettani talliin, Schumacher summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat