Kimi Räikkösellä kortit käsissään Alfa Romeon kuskipelissä – Ferrari-pomo hämmentää tilannetta lausunnollaan Mick Schumacherista

Kimi Räikkönen on Alfa Romeon ykkösvaihtoehto vuoden 2021 kuljettajavalinnassa. Emoyhtiö Ferrarilla on kuitenkin sanansa sanottavana ajopaikkojen jaossa eikä italialaistiimin tallipäällikkö Mattia Binotto poissulje myöskään Mick Schumacherin nostamista F1-sarjaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrarilla on F1-sarjassa kaksi asiakastallia, Alfa Romeo ja Haas, joissa kummassakin on vielä molemmat ajopaikat varmistamatta tulevalle kaudelle.

Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi ajavat nyt Alfa Romeolla toista kautta yhdessä. Näistä Räikkönen on tallipäällikkö Frederic Vasseurin mukaan avainasemassa koko paletin muodostumisessa.

– Meillä on listalla monta kuskia, joista valita, Vasseur toteaa Grandpxnews-sivuston mukaan kysyttäessä kiinnostuksesa Racing Pointilta vapautunutta Sergio Perezia kohtaan.

– Meillä on myös Ferrari-junioreita, mutta ensimmäiseksi meidän on saatava tietää, mitä Kimi haluaa tehdä, ja sitten katsomme muita kuskeja, Vasseur linjaa

Räikkösen kahden vuoden sopimus Alfa Romeon kanssa päättyy tähän vuoteen. Pian 41-vuotiaan suomalaisen jatkopäätöstä odotetaan yhä. Vasseur luottaa edelleen Räikkösen vahvuuksiin.

– En löydä ketään kokeneempaa kuin Kimi. Se on etu, että tallikaveri on varmasti kokemattomampi kuin Kimi, Vasseur sanoo.

Mick Schumacher jo ensi kaudeksi F1-sarjaan?

Samassa yhteydessä Vasseur kertoo Alfa Romeon taustalla toimivan Sauberin neuvottelevan jatkosta Ferrarin kanssa. Yhteistyön jatkamiseen on selvä halu, ja se pitäisi todennäköisesti myös samaan organisaatioon kuuluvan Alfa Romeon mukana kuvioissa.

Ferrarilla on kuitenkin myös sanansa sanottavana kuskivalinnoissa. Italialainen Antonio Giovinazzi on kuulunut jo pitkään tallin kuskiakatemiaan, mutta 26-vuotiaalta ei ole vielä nähty suurta tasoloikkaa eteenpäin urallaan.

Akatemiassa on samaan aikaan kasvamassa iso joukko nuoria superlahjakkuuksia. Formula 2 -sarjan kolmen kärki koostuu kokonaan Ferrarin suojateista, joista venäläinen Robert Shwartzman pitää kärkipaikkaa hallussaan ennen Callum Ilottia ja Mick Schumacheria.

F2-sarjan mestari ei sääntöjen mukaan saa jatkaa luokassa enää seuraavalla kaudella, joten Ferrarin olisi keksittävä ainakin tälle kuskille paikka muista sarjoista, todennäköisimmin F1:stä. Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto näkee Mick Schumacherin olevan valmis ykkösiin jo ensi kaudella.

– Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että hän on suoriutunut niin hyvin Formula 2:ssa, Binotto sanoo saksalaiselle RTL:lle.

– Hänen keskittymisensä täytyy myös pysyä F2:ssa, koska hän taistelee siellä mestaruudesta. Olen kuitenkin sitä mieltä, että Mickillä on hyvä mahdollisuus ajaa formula ykkösissä ensi vuonna, Binotto linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja