Huhut Kimi Räikkösen tallikaverista alkoivat yltyä – Ferrarilla painava sanansa sanottavana asiaan

Ilman ajopaikkaa ensi kaudeksi jäämässä oleva Nico Hülkenberg tuskin on siirtymässä Alfa Romeon kuljettajaksi, jos asia on moottorivalmistaja Ferrarista kiinni. Italialaistiimi antaa tukensa nykyiselle kuskille Antonio Giovinazzille.

25-vuotiaan Giovinazzin otteet tulokaskaudellaan ovat jättäneet toivomisen varaa, mutta Ferrarin tallipäällikön Mattia Binotton mukaan italialaisella on yhä kasvattajatiiminsä tuki.

– Belgiassa tapahtunut virhe toki sakotti häntä, mutta hän pääsi pisteille myös Monzassa. Antonio kasvaa, mutta tarvitsee ansaitsemaansa tukea, Binotto kommentoi Autosportille.

– Minusta hän ei ole niin rauhallinen kuin voisi olla, joten on oikein saada hänet luottamaan Ferrariin, koska hän on yksi kuskeistamme, Binotto luottaa.

Torstaina saksalainen Auto Bild -lehti alkoi välittömästi Haas-tallin kuskitiedotuksen jälkeen viedä ilman paikkaa jäänyttä Nico Hülkenbergiä Alfa Romeolle, jossa on jäljellä yksi harvoista potentiaalisista ajopaikoista ensi vuodelle.

Hülkenberg ei ottanut vastaan Renault’n tarjoamaa vain vuoden jatkosopimusta, mutta todennäköisemmäksi kohteeksi esiin nostettu Haas päättikin jatkaa ranskalaisen Romain Grosjeanin sopimusta Kevin Magnussenin rinnalla.

Tämän jälkeen Hülkenbergillä on tilaa enää lähinnä Alfa Romeolla ja Williamsilla, joka päättää tämän kauden jälkeen yhteistyönsä Robert Kubican kanssa. Red Bullilla ja Toro Rossolla on auki yhteensä kolme paikkaa, mutta ne ollaan näillä näkymin täyttämässä nykyisten kuskien voimin.

Binotto haluaa kuitenkin nähdä Kimi Räikkösen tallikaverina ajavalta Giovinazzilta vielä näytteitä osaamisestaan.

– Antonionilla on nyt edessään tärkeitä kisoja, joissa hän voi vahvistaa kasvamistaan. Se ei ole mikään testi, mutta on tärkeää näyttää niitä asioita, joita hän on jo esittänyt viime kisoissa, Binotto toteaa.

– Tällä kaudella hän ei ole vielä saanut tilaisuutta näyttää täyttä potentiaaliaan, mutta pitää ottaa huomioon monia asioita.

– Ensinnäkin tärkeintä minusta on se, että hän on ollut kaksi vuotta poissa kisaradoilta. Olemme nähneet Antonion parantavan tasaisesti aika-ajoissa, ja tulevan erittäin lähelle Kimin suoritustasoa, mutta kisoissa häneltä puuttuu yhä jotain. Varsinkin rengas rengasta vastaan ajettaessa, Binotto toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat