Red Bull -pomo otti kantaa tallinsa kuskitilanteeseen, kaksi lahjakkuutta tarkkailun kohteena – "En usko hänen olevan täällä liian kauan"

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko paljastaa, että talli seuraa tarkasti Pierre Gaslyn ja 19-vuotiaan Liam Lawsonin kehitystä mahdollista kuljettajapaikkaa ajatellen.

Red Bullin kuljettajakaksikkona on tällä kaudella toiminut Max Verstappen ja Sergio Perez. Meksikolaiskuskin viimeaikaiset otteet ovat kuitenkin olleet huolestuttavan heikkoja, eikä hän ole kyennyt taistelemaan kärkisijoista.

Tilanne on nostanut Red Bullin ensi kauden kuljettajatilanteet kahvipöytien puheenaiheeksi. Red Bullin neuvonantaja Helmut Markon mukaan talli pitää tarkasti silmällä kahta kuskiohjelmansa lahjakkuutta.

Toinen heistä on F1:ssäkin ajava Pierre Gasly, joka on esiintynyt edukseen AlphaTaurin ohjaksissa. Ranskalaiskuskin suoritukset on huomioitu myös Red Bullilla.

– Hän lyö tällä hetkellä parastaan pöytään. On kuitenkin eri asia olla ykköskuski keskikastin tallissa kuin olla Max Verstappenin kakkoskuski huipputallissa. Siinä on henkisesti suuri ero, Marko toteaa Newstalk ZB radiokanavalle.

Gasly on kuitenkin yhä vahva ehdokas Red Bull -kuljettajaksi lähivuosina.

– Seuraamme tarkasti hänen kehitystään. Seuraavan kahden vuoden sisällä teemme päätöksen, vapautuuko hän markkinoille vai otammeko hänet Red Bullille. Sergio Perez on 31-vuotias, joten en usko hänen olevan liian kauan Red Bullilla.

Toinen kuljettaja, jota Red Bull pitää tarkasti silmällä, on 19-vuotias Liam Lawson, joka on ajanut tällä kaudella vahvasti F2:ssa ja DTM:ssä.

Nuori uusiseelantilainen on tehnyt paljon töitä Red Bullin tehtaalla.

– Hän tekee paljon töitä simulaattorilla tehtaallamme. Seuraavan kahden viikon ajan hän työskentelee Milton Keynesin tehtaallamme, jotta voimme nähdä, miten hän pärjäisi F1:ssä ennen kuin hän on oikeasti mukana.

Lawson on ajanut upeasti varsinkin DTM:ssä, jossa hän ajaa niin ikään Red Bullin ohjelmaan kuuluvan Alex Albonin tallikaverina. Lawson on tällä hetkellä DTM:ssä toisella sijalla.

– On ollut todella hämmästyttävää, kuinka nopeasti hän sopeutunut DTM:ään. Hän on tehnyt erinomaista työtä, Marko kehuu.

– Teemme arviomme syyskuun jälkeen. Hänellä on lahjoja olla F1-kuljettaja. Milloin? Se onkin jo toinen kysymys.

Lue myös:

    Uusimmat