Ferrari-tähti Charles Leclercille ei heru sympatiaa – "Ei ole oikeutta luovuttaa"

Ferrarin nuori tähtikuljettaja Charles Leclerc on ilmaissut turhautumisensa tallinsa tämän vuoden kehnoon autoon. Monacolaiskuski ei saa kuitenkaan kollegoiltaan sympatiaa.

Viime kaudella Leclerc nappasi uransa ensimmäiset F1-voitot ja paalupaikat. Nuori monacolainen taisteli kärjessä Mercedeksen ja Red Bullin kanssa. Tällä kaudella tilanne on ollut täysin päinvastainen. Ferrari on suorituskyvyltään sarjan alemmassa keskikastissa.

Leclerc ilmaisi turhautumisensa keskeytykseen päättyneen Italian osakilpailun jälkeen. Vaikka tilanne on haastava, ei Leclerc saa McLaren-kuski Lando Norrisilta sympatiaa.

– Niin se vain menee. Miksi minun pitäisi (antaa sympatiaa)? Hän on kokenut voittoja ja palkintokorokesijoja, eikä monet koskaan edes saavuta samaa, Norris sanoo Sky Sportsin mukaan.

Norrisin mukaan ei ole syytä kokea sympatiaa vain sen takia, että huipulla ollut talli konttaa.

– Vaikka heidän autonsa on huonompi tänä vuonna, ja olosuhteet ovat voineet vaikuttaa siihen, ettei heillä ole yhtä hyvää autoa. He eivät vain ole yltäneet siihen, mihin monet uskoivat heidän yltävän, Norris jatkaa.

Ferrari-legenda Jean Alesi tietää täsmälleen millaisessa tilanteessa nuori Leclerc juuri nyt on. Kausina 1991-95 Ferrarilla ajanut Alesi painottaa, että vaikka ajat ovat haastavia, ei kuljettaja saa koskaan luovuttaa.

– Minä taistelin Ferrarilla viisi pitkää vuotta. Kun asiat sujuivat oikein, saatoin sijoittua kolmanneksi. En kuitenkaan koskaan luovuttanut, Alesi painottaa italialaislehti Il Resto del Carlinolle.

Alesin mukaan Leclerc ei saa harmitella Ferrarin ongelmia, vaan hänen täytyy olla itse mukana ratkaisemassa tallin pulmia.

– Leclercin on muistutettava itselleen, että kuljettajalla ei ole oikeutta luovuttaa. Koskaan, Alesi lataa.

– Ferrari uskoi häneen ja auttoi häntä kehittymään. Nyt on hänen aikansa osallistua tallin uudelleensyntymiseen.

Lue myös:

    Uusimmat