Charles Leclerc hehkuttaa suurta muutosta Sebastian Vettelin lähdettyä Ferrarilta

3:00
F1-data osoittaa: Nämä tallit ovat nopeampia, nämä hitaampia.

Ferrarin monacolainen tähtikuski Charles Leclerc ajaa kolmatta kauttaa italialaistallissa. Tälle kaudelle Leclercin eloon Ferrarilla tuli muutos, kun tallikaveriksi vaihtui espanjalainen Carlos Sainz. Leclercin mukaa ero aiempaan on ollut huomattava.

Leclerc ajoi kaksi kautta saksalaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin aisaparina. Etenkin viime kaudella Vettel jäi nuoren Leclercin jalkoihin, mikä tuntui välillä nostattavan saksalaisen verenpainetta.

Italialaiselle Motorsportille puhunut Leclerc kertoo uuden tallikaverin tuoneen selvän muutoksen Ferrarille.

– Vietän nykyisin paljon enemmän aikaa tallikaverini kanssa. Sebin kanssa Sebin tiemme kohtasivat, kun hän lähti ja minä saavuin ja toisin päin. Carloksen kanssa olemme tehtaalla enemmän samaan aikaan, joten myös vietämme enemmän aikaa yhdessä, Leclerc sanoi.

Leclerc sanoo olevansa erityisen kiinnostunut oppimaan Sainzilta, joka on ajanut monissa eri talleissa viime vuosina. Sainz siirtyi Ferrarille McLarenilta, mutta on ajanut aiemmin myös Renaultilla ja Toro Rossolla.

– On aina kiinnostavaa kuulla, miten kilpailijat toimivat. Olen myös jo huomannut hänen huiman motivaationsa. Hän haluaa menestyä heti ensimmäisenä Ferrari-vuotenaan. Uskon, että se on hyväksi koko tallille, kun on kaksi hyvää kuljettajaa, jotka kamppailevat saavuttaakseen voiton.

Vaikka Leclerc ja Vettel olivat radalla napit vastakkain, ei kaksikon välillä Leclercin mukaan ollut juopaa. Leclerc kertoo kunnioittavansa nelinkertaista maailmanmestaria Vetteliä suuresti ja sanoo myös jääneensä ikävöimään saksalaismestaria tämän lähdön jälkeen.

– Etenkin hänen kokemustaan. Tietyissä tilanteissa hänen analyysinsa olivat mahtavia, ja opin paljon siitä. Ymmärsin, kuinka tärkeitä tietyt yksityiskohdat ovat, ja siitä on ollut suurta hyötyä radalla, Leclerc sanoo.

– Seb on myös hyvä ihminen, joka aina onnistui koskettamaan minua.

Leclerc onnistui kauden avauskilpailussa Bahrainissa kukistamaan uuden tallikaverinsa oltuaan kuudes. Sainz ajoi kahdeksanneksi. Vettel ei onnistunut uudella Aston Martinillaan yhtä hyvin. Kilpailussa törmäillyt saksalainen oli 15:s. Tallikaveri Lance Stroll ajoi MM-pisteille oltuaan kymmenes.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja