F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Entinen F1-kuski työntää lusikkansa Red Bullin kuljettajasoppaan – nostaa esiin kaksi yllättävää ehdokasta Max Verstappenin rinnalle

4:42
Videolla Mugellon osakilpailun kärkikolmikon mietteitä.

Entinen F1-kuljettaja Giedo van der Garde otti kantaa Red Bullin kuljettajatilanteeseen. Hänen mukaansa Max Verstappenin rinnalle ei voi istuttaa ketä tahansa kuljettajaa.

Red Bullin kuljettajapeli on pyörinyt viime vuosina kuumana, eikä talli ole löytänyt Max Verstappenille tasavertaista tallitoveria Daniel Ricciardon lähdön jälkeen. Kesken viime kauden Red Bullilta AlphaTaurin (tuolloin vielä Toro Rosson) ohjaksiin sysätty Pierre Gasly on ajanut pudottamisensa jälkeen jo kahdesti palkintokorokkeelle.

Italian osakilpailusta naarattu uran avausvoitto käynnisti jälleen keskustelut siitä, olisiko Gasly vihdoin valmis Max Verstappenin rinnalle. Van der Garde on asiasta eri mieltä.

– Hän tarvitsee luottamusta, eikä hän saa sitä helposti Maxin rinnalle, koska Max on todella hyvä. Hänen on pysyttävä siellä, missä hän on juuri nyt. Siellä hänellä on paljon itseluottamusta. Minusta hänen pitäisi jatkaa siellä, van der Garde kommentoi Gaslyn tilannetta Motorsportin haastattelussa.

Gaslyn tilalle kesken viime kauden nostettu Albon ei ole toistaiseksi pystynyt lähellekään samanlaisiin suorituksiin kuin tallitoveri Verstappen. Tunnelin päässä näkyy kuitenkin valoa, kun Albon ajoi viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa urallaan palkintokorokkeelle.

– Hän teki sen oikealla hetkellä. Hän oli paineen alla, ja toivottavasti tämä toimii hänelle lisäbuustina, joka auttaa häntä loppukaudella, van der Garde toteaa.

Albonilla on kuitenkin vielä hyvät saumat saada jatkosopimus Red Bullille.

– Jos homma etenee oikeaan suuntaan, toivottavasti hän jatkaa. Jos ei, niin tallin on katsottava vaihtoehtojaan jopa heidän kuskiohjelmansa ulkopuolelta, van der Garde jatkaa.

Kaudella 2013 Caterhamin ohjaksissa ajanut van der Garde nostaa esiin kaksi potentiaalista kuskiehdokasta Verstappenin rinnalle.

Sergio Perez ja Nico Hülkenberg ovat kuljettajia, jotka pystyvät käsittelemään Maxia. He ovat kokeneita ja keräävät pisteitä, joten miksi heitä ei harkittaisi, van der Garde sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja