F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ferrarin synkkä tila aiheuttaa harmaita hiuksia Italiassa loistaneelle Carlos Sainzille – "Jos nyt saisi valita, hän repisi sopimuspaperin"

Carlos Sainz ajoi McLarenillaan upeasti toiseksi Italian osakilpailussa. Ensi kaudella Ferrarille siirtyvä Sainz saattaa vielä katua tallipäätöstään, pohtii C Moren F1-selostaja Niki Juusela.

Sainz oli Italian kisaviikonlopun suurimpia valopilkkuja. Sainz ajoi McLareninsa aika-ajoissa komeasti kolmanteen lähtöruutuun ja täydensi upean viikonloppunsa komealla kakkossijalla. Temppu on kova, sillä edellisen kerran McLaren-kuljettaja on noussut toiseksi korkeimmalle korokkeelle kauden 2014 avausosakilpailussa.

Vielä muutama vuosi sitten perinteikäs McLaren oli kaukana huippuvuosistaan. Talli oli useamman kauden ajan sarjan häntäpäässä, ja MM-pisteetkin olivat kortilla. Nyt McLaren on kuitenkin osoittanut huimaa kehitystä Sainzin ja Lando Norrisin johdolla nousemalla jälleen sarjan ylempään keskikastiin.

– Täytyy muistaa, että Monzassa Sainzin kisavauhti oli nopeinta, jos jätetään Mercedekset pois. Kyllähän tämä nousujohdanne on valtava McLarenilla, Juusela summaa McLarenin suorituskykyä.

Tällä kaudella McLaren on noussut suorituskyvyssä jopa ohi Ferrarin, jonka kurssi on ollut jyrkässä laskussa. Tilanne on varmasti herättänyt monenlaisia ajatuksia Carlos Sainzissa, joka siirtyy ensi kaudeksi perinteikkään italialaistallin ohjaksiin.

Ferrari on ollut tällä kaudella suurissa vaikeuksissa, eikä ensi vuodestakaan ole luvassa helppoa, sillä tuleva F1-kausi ajetaan läpi miltei samalla kalustolla kuin nytkin. Juusela uskoo, että tämänhetkisen tilanteen valossa Sainz saattaa jopa katua tallipäätöstään

– Veikkaan, että jos nyt saisi valita, hän repisi sopimuspaperin ja tunkisi sen äkkiä takkaan tai johonkin pimeään tilaan. Ei koskaan olisi sitä päivää nähnyt, kun tuon sopimuksen allekirjoitti, koska kaikki tietää, että Ferrarin ensi kausikin tulee olemaan vaikea, Juusela sanoo.

– Isoja muutoksia autoihin ei tehdä ennen kautta 2022. Tällä hetkellä tähti sykkii kirkkaana, mutta sykkiikö vielä kauan ensi kaudella. Vaikea uskoa, Juusela pohtii.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja