F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottaksen ongelmat herättävät suurta huolta – "Liikaa epäonnistumisia"

9:18
C Moren F1-selostaja Niki Juusela ruotii F1-maailman kuumimmat puheenaiheet.

Valtteri Bottas on taistellut tämän kauden aikana lähtöongelmien kanssa. Monzassa ongelmat eivät jääneet kuitenkaan kehnoon lähtöön. C Moren selostaja Niki Juusela etsii vastausta suomalaisen haasteisiin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottaksen osalta viime sunnuntainen Monzan osakilpailu oli äärimmäisen vaisu. Suomalaisen lähtö oli heikko, minkä lisäksi hän menetti avauskierroksenkin aikana vielä monta sijaa pudoten kauas kisaa johtaneesta Lewis Hamiltonista.

Ei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun eturivistä starttaava Bottas putoaa huonon lähtönsä vuoksi alaspäin. Juusela painottaa, että suomalaisen on Mercedeksen tarjoamalla kalustolla pystyttävä parempaan.

– Lähdöissä on suomalaisella ollut valitettavasti liikaa epäonnistumisia tällä kaudella. Monzankin lähtö menee osastoon huono. Kun eturivistä lähdetään Mersulla liikkeelle, pitää pystyä parempaan suoritukseen. Se on yksiselitteinen asia, jonka Bottas itsekin varmasti tiedostaa, Juusela sanoo.

Lähdön lisäksi haasteita riitti kisavauhdissakin. Bottas ei juuri missään vaiheessa kilpailua pystynyt luomaan uhkaa edessä ajaville kuljettajille. Rangaistuksen saanut tallitoveri Hamilton puolestaan nousi kisan päätöspuoliskolla jumbosijalta ylöspäin kuin raketti, mutta Bottas ei yltänyt samanlaiseen kiitoon.

– Se on tuhannen taalan kysymys, miksi kisavauhdissa näytti, että Hamilton saa Mersusta enemmän tehoa ja vauhtia irti. Oliko erilainen moottoriasetus käytössä? Oliko Bottaksella saman verran tehoja puristettavissa kuin Hamiltonilla? Jos oli, on sanottava, että Bottaksen suoritus oli huono, Juusela pohtii.

– Jos on moottorikartoista kysymys, kuljettaja ei voi paljon enempää Monzan kaltaisella nopealla radalla tehdä, jos ohi ei pääse, hän jatkaa.

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Italian Mugellossa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja