Alfa-pomo nimesi tulevaisuuden F1-maailmanmestarin: "Hän on ainoa, jota pidän silmällä"

Alfa Romeon F1-tallipäällikkö Frederic Vasseur arvioi Ferrarin Charles Leclercin tulevaisuuden maailmanmestariksi. Vuoteen 2024 ulottuvan Ferrari-jatkosopimuksen hiljattain solmineen monacolaisnuorukaisen ensimmäinen kausi punaisissa teki Vasseuriin suuren vaikutuksen.

– Minusta yksi Charlesin ja itse asiassa kaikkien mestareiden ominaisuus on olla todella luottavainen autossa. Joskus voit tehdä mitä mahdottomimpia asioita, koska olet niin luottavainen, Vasseur sanoi Motorsport-Total.comin mukaan.

Leclerc debytoi F1-sarjassa 2018 Sauberilla Vasseurin alaisuudessa, kunnes siirtyi Ferrarille. Leclerc sijoittui ensimmäisenä vuonnaan punaisissa MM-sarjassa neljänneksi ja jätti Ferrari-tallikaverinsa, nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin, taakseen 24 pisteellä. 

Ajovirheidensä jälkeen Leclerc osoitti syyttävällä sormella vahvasti itseään ja kantoi näin vastuuta. Esimerkiksi Bakussa hän rysäytti aika-ajoissa seinään ja manasi sen jälkeen olevansa "tyhmä, todella tyhmä". 

– Voit syyttää itseäsi, kun tiedät todella hyvin, että sinulla on potentiaalia. Nämä ovat todellisia mestareita ja voivat sanoa: "Okei, en suoriutunut hyvin tänään." Vain huippukuskit pystyvät käsittelemään takaiskut tällä tavalla, Vasseur analysoi.

– Vain todellinen mestari voi sanoa noin, Alfa-pomo alleviivasi viestiään.

"Uskomatonta, sangen vaikuttavaa"

Vasseur sanoi olevansa iloinen Leclercin hienosta Ferrari-kaudesta, mutta muistutti yhtä lailla, että sesonki olisi voinut olla parempikin ilman "Bahrainia tai muita kisoja", jotka menivät tavalla tai toisella syteen. Ferrari pilasi varsinkin alkukaudella joitain Leclercin kisoja myös katastrofaalisilla taktiikoillaan.

Erityisen vaikutuksen Vasseuriin tekivät Leclercin aika-ajosuoritukset. Hän oli kauden aika-ajokuningas seitsemällä paalupaikallaan.

– Vauhti oli uskomatonta, sangen vaikuttavaa. Hän on ainoa, jota pidän silmällä, Alfa-pomo sanoi.

Alfa Romeon kuskeina jatkavat Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi.

Lue myös:

    Uusimmat