F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Entinen Ferrari-pomo avasi sanaisen arkkunsa Fernando Alonsosta – espanjalaiskuskilta napakka kuitti

1:59
Videolla Flavio Briatore kommentoi Fernando Alonson päätöstä jättäytyä F1-radoilta.

Ferrarin entinen pääjohtaja Luca di Montezemolo avasi F1:n haastattelussa syitä sille, miksi Fernando Alonso ei koskaan voittanut maailmanmestaruutta Ferrarilla. Alonsolla itsellään oli kommentteihin napakka vastaus.

Montezemolo toimi Ferrarin pääjohtajana vuosina 1991-2014. Montezemolo oli vahvasti mukana myös Ferrarin F1-kuvioissa, joten hän pääsi seuraamaan läheltä tallin ja eri kuljettajien toimintaa.

Yksi lahjakkaimmista, mutta samalla hankalimmista tapauksista oli Fernando Alonso, joka ei onnistunut voittamaan mestaruutta italialaistallissa. Montezemolo avasi syitä Alonson mestaruusjahdin epäonnistumisen taustalla.

– Kun hän voittaa, hän on tyytyväinen, mutta kun hän ei voita, se on koko tallin ongelma. Toisin sanoen hän ei ollut yhtä läheinen tallin kanssa kuin esimerkiksi Michael Schumacher ja Niki Lauda olivat. Varsinkin vaikeina hetkinä. Tallin lähellä oleminen on helppoa hyvillä hetkillä, Montezemolo toteaa F1:n haastattelussa.

Alonso ajoi Ferrarilla kaikkiaan viiden kauden ajan. Ferrari-kausiensa aikana espanjalaiskuski jäi kolme kertaa mestaruustaistelussa toiseksi, joten mestaruushaaveet legendaarisessa tallissa jäivät toteutumatta. Ajotaidoista ei Alonsoa kuitenkaan käy moittiminen.

– Suorituksellisesti Alonso oli erittäin hyvä. Hän on erittäin lähellä Michaelia. Alonso oli ja on vieläkin fantastinen kuljettaja, Montezemolo kehuu.

– Jos hän olisi voittanut yhden maailmanmestaruuden, puhuisimme tänään jostakin muusta. Alonso on voittanut F1-mestaruuden, vaikka hänellä ei ollut edes paras auto. Alonso on todella vahva.

F1 jakoi haastattelun Twitter-tilillään, mihin Alonso tarttui heti. Espanjalaiskuski vastasi napakasti F1:n julkaisemiin sitaatteihin.

– Tähän asti oli oltava syy olla seuraamatta tätä tiliä, mutta tänään muistutitte minua. Hän ei koskaan sanonut niin. Varsinkin, kun keräsin 80 prosenttia meidän tallimme pisteistä. Me kilpailimme lujaa, yhdessä, koko sydämellämme ja taistelimme aina kauden viimeiseen kilpailuun asti, Alonso kuittaa nauruhymiöiden kera.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja