Mainos

FBI selvitti pommimiehen henkilöllisyyden

Amerikkalaisen matkustajakoneen räjäyttämistä yrittänyt henkilö on tunnistettu. Miehen kansalaisuus on kuitenkin yhä hämärän peitossa.

-

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on tunnistanut amerikkalaisen matkustajakoneen räjäyttämistä yrittäneen henkilön. FBI:n mukaan 28-vuotias mies on nimeltään Richard Reid.

Toistaiseksi Reidin kansalaisuudesta ei ole täyttä varmuutta. Britannian poliisi uskoo, että FBI:n pidättämä pommimies on Britannian kansalainen ja nimeltään Richard C. Reid. Yhdysvaltain viranomaisille mies on kertonut olevansa nimeltään Tariq Rashid ja kotoisin Sri Lankasta.

Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan alustavat tutkimukset ovat osoittaneet, että miehellä oli kengissään kätkettyinä kaksi toimintavalmista räjähdelaitetta.

Oikeusministeriö ilmoitti, että miehelle luetaan tänään syytteet hyökkäyksestä ja lentohenkilökunnan uhkailusta Bostonin liittovaltion oikeudessa. Jos hänet todetaan syylliseksi häntä voi odottaa jopa 20 vuoden vankilatuomio.

Ranskan poliisi: Räjähteitä liian vähän koneen räjäytykseen

Matkustajakoneen räjäyttämistä yrittäneellä miehellä ei ollut riittävästi räjähteitä koneen tuhoamiseen, arvioivat ranskalaiset poliisilähteet tänään. Ranskalaisten poliisilähteiden mukaan miehellä oli hallussa noin 200 grammaa pentriittiä. Räjähteet oli kytketty omatekoiseen sytytinjärjestelmään.

Räjähteet olisivat ranskalaislähteiden mukaan aikaansaanet kovan pamauksen ja aiheuttaneet jonkin verran vahinkoa. Räjähteet eivät kuitenkaan olisi todennäköisesti aiheuttaneet koneen räjähtämistä.

Pariisista Miamiin matkalla ollut American Airlines- yhtiön kone joutui laskeutumaan lauantaina Bostoniin sen jälkeen, kun yksi matkustajista yritti sytyttää kenkiinsä kätketyt räjähteet. Matkustajat ja lentohenkilökunta saivat hänen aikeensa estettyä.

(MTV3-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.