Mainos

FBI: L.A:n ammuskelija ei terroristi

Yhdysvaltain viranomaiset ovat tunnistaneet Los Angelesin kansainvälisellä lentoasemalla ammuskelleen miehen syntyperältään egyptiläiseksi.

Liittovaltion poliisi FBI vakuutti, että Israelin lentoyhtiöön El Aliin kohdistunut hyökkäys oli "yksittäisen tapaus".
Israel ilmoitti pitävänsä ammuskelua toistaiseksi Israelin vastaisena terrorismina. Israelin paikallinen pääkonsuli Yuval Roten kertoi, että El Al on joutunut samanlaisten hyökkäysten kohteeksi useissa Euroopan maissa.

Ammuskelijan mahdollisista kytköksistä terrorijärjestöihin ei ole toistaiseksi näyttöä. FBI:n edustajan Matthew McLaughlinin mukaan on kuitenkin mahdollista, että kyse oli terrori-iskusta. Hän korosti tutkimusten olevan vielä alkuvaiheessa.

Los Angelesin pormestari James Hahn kertoi, että ammuskelija toimi yksin. Silminnäkijöiden mukaan tyyneltä vaikuttanut mies näytti tähtäävän erityisesti israelilaisiin, kun hän avasi tulen ja surmasi El Alin virkailijan sekä lentoaan odottaneen israelilaisen miehen eilen Los Angelesin kansainvälisellä lentoasemalla.

El Alin turvallisuusviranomaisen surmaama ammuskelija ehti haavoittaa lisäksi seitsemää ihmistä. FBI:n mukaan tulen avannut Hesham Mohamed Hadayet, 41, muutti Yhdysvaltoihin kymmenen vuotta sitten työskennelläkseen limusiinin kuljettajana. Hadayetin kerrottiin olleen naimisissa ja yhden lapsen isä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.