Mainos

Facebook kitkemässä valehtelevia "kyttäys-ohjelmia"

Yhteisöpalvelu Facebook kertoo poistavansa agressiivisesti ns. valheellisia kyttääjä-ohjelmia. Stalker apps -ohjelmat väittävät, että niiden avulla käyttäjät voivat tarkkailla, ketkä ovat katsoneet heidän Facebook-profiiliaan.

Facebookin mukaan kyseiset ohjelmat eivät oikeasti toimi eivätkä ne mahdollista pääsyä yksityisiin tietoihin.

Facebookiin on viime päivinä ilmaantunut useita eri variaatioita kyttääjä-ohjelmista. Käyttäjät ovat auttaneet ohjelmistojen leviämistä yrittämällä asentaa niitä itselleen, kertoo Britannian yleisradio BBC.

Ohjelmistojen joukosta on jo poistunut "Stalker Check" ja "Who has visited my profile" -nimiset ohjelmat. Ne väittävät näyttävänsä käyttäjille, kuka käy heidän sivuillaan.

Facebook on antanut lausunnon, jossa todetaan: Älä usko mihinkään ohjelmiin, jotka väittävät pystyvänsä näyttämään sinulle, kuka profiiliasi tai kuvaasi katsoo. Ne eivät pysty siihen.

Perimmäisenä ajatuksena rahan teko

BBC:n mukaan monet kyseisistä kyttäys-ohjelmista on luotu tuottamaan rahaa suunnittelijoilleen.

- Ohjelmat yrittävät houkutella käyttäjiä lataamaan niitä itselleen, toteaa Facebookin Euroopan johtaja Richard Allan.

- Kun suuri määrä käyttäjiä on ladannut ohjelman itselleen, ne voivat tarjota mainostajille palveluita, joiden kautta suunnittelijat saavat rahaa, Allan jatkaa.

Samalla uhreiksi joutuneita käyttäjiä uhkaa riski joutua viruksia ja haittaohjelmia sisältäville sivuille.

Asia on jälleen kerran nostanut esiin vaatimuksia, että Facebookin pitäisi julkistaa palvelu, jossa tarjottavat ohjelmat on tarkastettu. Samanlaista käytäntöä noudatetaan mm Applen App Storessa.

Viime vuonna Facebookin perustaja Mark Zuckerberg kuitenkin kritisoi ajatusta.

- Joskus liikkeellä on sovelluksia, joista ihmiset eivät pidä. Meidän filosofiamme on pitää yllä avointa järjestelmää, johon kaikki voivat osallistua ja se on meidän mielestämme yleisesti ottaen parempi asia, Zuckerberg totesi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.