F1-talli jätti yllättäen nimekkään kuskin rannalle – nyt syy selvisi

F1:ssä torstai oli useiden kuljettajauutisten päivä. Haas tiedotti pysyvänsä ennallaan, kun se päätti jatkaa ensi kauteen nykyisellä kuljettajaparillaan Kevin Magnussenilla ja Romain Grosjeanilla

Haasin kohdalla nähtiin pieni yllätys, sillä yhdysvaltalaistallin uskottiin tekevän muutoksia kokoonpanoonsa.

Erityisesti ranskalaiskuljettajan Grosjeanin jatko oli vaakalaudalla.

Tällä hetkellä Renaultilla ajavaa Nico Hülkenbergia vietiin kovalla vauhdilla Haasille. Siirto ei kuitenkaan koskaan toteutunut.

Haasin tallipäällikkö Gunther Steiner paljasti syyn sille, miksi Hülkenberg jätettiin rannalle.

– Tämä oli tiukka paikka, koska he molemmat (Grosjean ja Hülkenberg) ovat hyviä kuljettajia. Toivon, että Nico jatkaa F1:ssä. Pidän hänestä, hän on hyvä kuljettaja, Steiner mietti Motorsport.com:n mukaan.

Steinerin perusteet pohjautuivat tallin nykyisiin ongelmiin.

– Loppupeleissä päätimme pysyä Romainissa. Hän on ollut tallissa jo neljä vuotta ja tiedämme sen, että mihin hän voi parhaimmillaan yltää. Tiedämme sen, että hyvänä päivänä hän on erittäin hyvä kuljettaja.

– Isoin syy päätöksen takana oli meidän tämän kauden auto, joka ei ole ollut sillä tasolla, missä haluamme. Kuljettajilla ei ole mitään tekemistä niiden vaikeuksien kanssa.

– Nyt jos vaihtaisimme kuljettajaa, niin en tiedä, että olisiko se auttanut meitä viemään autoa eteenpäin. Ehkä, ehkä ei. Uusi kaveri olisi kuitenkin joutunut totuttelemaan moneen juttuun. Romain on ollut isossa roolissa siinä, että olemme ymmärtäneet paremmin autoa ja siihen liittyviä ongelmia. Hän on auttanut siinä kovasti. Emmekä halunneet ottaa lisää riskejä ja mennä entistä enemmän kohti tuntematonta, Steiner kävi läpi syitä sille, miksi Grosjean jatkaa tallissa.

Steinerin mukaan hän ei edes tiedä, että olisiko Hülkenberg tullut talliin, vaikka Haas olisi halunnut hänet.

– Kävimme keskusteluja, mutta emme tehneet koskaan virallista tarjousta. Joten en tiedä, että olisiko hän hyväksynyt sitä vai ei. Sitä pitää kysyä häneltä. 

Lue myös:

    Uusimmat