F1-tähti sai maailmanmestarilta täyslaidallisen – latasi nyt vastapalloon samalla mitalla

Vuoden 1997 F1-maailmanmestari Jacques Villeneuve on tullut vuosien saatossa tutuksi suorasukaisista lausunnoistaan. Nyt hän esitti sellaisen RB-tallin Daniel Ricciardosta, ja sai tältä samalla mitalla takaisin.

Kesken viime kauden kilpaikuljettajaksi F1-sarjaan palanneen Ricciardon, 34, tähti on ollut rajussa laskussa sen jälkeen, kun hän lähti kauden 2018 päätteeksi Red Bullilta Renault'lle. 

Red Bullilla seitsemän GP-voittoa ja kaikkiaan 29 palkintokorokesijoitusta saavuttanut australialainen on edustanut kuuden viime vuoden aikana Renault'n ja RB:n lisäksi McLarenia. Kyseisellä ajanjaksolla ajetut 97 starttia ovat tuottaneet edellä mainittujen tilastojen jatkoksi vain yhden voiton ja kaksi kolmossijaa.

Tämän kauden pisteissä Ricciardo on kahdeksan osakilpailun jälkeen sijalla 14. Hän on onnistunut voittamaan tallikaverinsa Yuki Tsunodan vain kerran, ja siinä missä Tsunodalle tehtiin juuri jatkosopimus, Ricciardon jatkoa tallissa pidetään hyvin epätodennäköisenä.

Sky Sportsin asiantuntijana tänään ajettavan Kanadan GP:n yhteydessä toimivan Villeneuven mukaan Ricciardon ei ylipäätään pitäisi olla enää ykkösissä.

– Miksi hän on edelleen F1:ssä? Miksi, Villeneuve aloitti muun muassa Racerin mukaan.

– Olemme kuulleet samat asiat viimeisten neljän tai viiden vuoden ajan: "Meidän täytyy tehdä autosta parempi hänelle." Anteeksi vain, mutta se on ollut sitä viisi vuotta. Nyt ollaan F1:ssä. Tuollainen vaiva saatetaan nähdä ehkä Lewis Hamiltonille, joka on voittanut useita mestaruuksia. Niin ei tehdä sellaiselle, joka ei vastaa odotuksia. Ja jos ei siihen pysty, on syytä mennä kotiin. Moottoriurheilu on aina ollut sellaista, ja tässä ollaan sen huipulla. Ei ole mitään järkeä etsiä jatkuvasti tekosyitä.

Villeneuve sanoi myös, että Ricciardo saa jatkaa F1:ssä imagonsa, ei nopeutensa vuoksi.

Tieto Villeneuven puheista kantautui myös Ricciardon korviin.

– En vieläkään tiedä, mitä hän sanoi, mutta kuulin, että hän on puhunut paskaa. Mutta niin hän aina tekee. Hän on tainnut lyödä päänsä turhan monta kertaa. En tiedä, pelaako hän jääkiekkoa tai jotain vastaavaa, Ricciardo sanoi.

– Haluaisin sanoa enemmän, mutta annetaan hänen olla.

Ricciardo oli lauantain aika-ajoissa yksi suurimmista yllättäjistä ja ajoi itsensä viidenteen ruutuun. Suoritus maistui erityisen hyvältä juuri Villeneuven kommenttien vuoksi.

– On mukava toimittaa muutamat haista v**ut ja tukkia ihmisten suut.

Sky Sportsin mikrofonin edessä Ricciardo lähetti jopa suoraan terveiset Villeneuvelle.

– Jäin paalupaikasta alle kaksi kymmenystä, joten syö paskaa.

Villeneuve puolustautui vielä myöhemmin.

– Sanoin vain sen, minkä suurin osa ihmisistä näkee, Villeneuve sanoi Le Journal de Montrealin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat