Ruma soppa pyörii: F1-tähti ja maailmanmestari sanasodassa – kärkäs vastaus oli liikaa: "Hän meni henkilökohtaisuuksiin"

F1:n vuoden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve on ajautunut sanasotaan Racing Bulls -tallin nykykuskin Daniel Ricciardon kanssa.

Villeneuve kohautti viikonloppuna ajetun Kanadan GP:n yhteydessä, kun hän latasi julmaa tekstiä F1-tähtihahmosta Daniel Ricciardosta, joka on ollut jo pidemmän aikaa vaikeuksien keskellä.

– Miksi hän on edelleen F1:ssä? Miksi, Villeneuve aloitti muun muassa Racerin mukaan.

– Olemme kuulleet samat asiat viimeisten neljän tai viiden vuoden ajan: "Meidän täytyy tehdä autosta parempi hänelle." Anteeksi vain, mutta sama toistuu yhä uudelleen ja uudelleen, Villeneuve kävi läpi Ricciardon ”selityksiä” ja tämän vaikeuksia.

Villeneuven mukaan Ricciardo saa jatkaa F1:ssä ”imagonsa, ei nopeutensa vuoksi”.

Ricciardo kuuli, mitä Villeneuve oli todennut hänestä. Sanasota lähti liikkeelle.

– Kuulin, että hän on puhunut paskaa, mutta niin hän aina tekee. Hän on tainnut lyödä päänsä turhan monta kertaa. En tiedä, pelaako hän jääkiekkoa tai jotain vastaavaa, Ricciardo täräytti.

– Haluaisin sanoa enemmän, mutta annetaan hänen olla.

Ricciardo säväytti Kanadan GP:n aika-ajossa, kun hän oli komeasti viides.

– On mukava toimittaa muutamat haista v**ut ja tukkia ihmisten suut.

Sky Sportsin mikrofonin edessä Ricciardo lähetti jopa suorat terveiset Villeneuven suuntaan.

– Jäin paalupaikasta alle kaksi kymmenystä, joten syö paskaa, Ricciardo sivalsi.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Villeneuve vastasi Ricciardon purkaukseen sunnuntaina.

– Hän meni reaktiossaan henkilökohtaisuuksiin. Hän on kuitenkin roolimalli, ihan niin kuin kaikki muutkin nykykuskit ovat. Kun on huipulla, pitää käyttäytyä ammattimaisesti, Villeneuve aloitti.

– Nuoret ja lapset kuuntelevat, kun kuskit puhuvat. Ei silloin voi mennä henkilökohtaisuuksiin. Ei kai siinä, jos olen hänen mielestään lyönyt päätäni liikaa jääkiekkoa pelatessa.

– Menin selkeästi hänen ihonsa alle, mikä johti siihen, että hän ajoi paremmin. Tuo ei kuitenkaan riitä, Villeneuve lisäsi.

Ricciardo oli sunnuntain kisassa kahdeksas, minkä myötä hän toi tärkeitä pisteitä tallilleen. 

Villeneuvelta tiedusteltiin sitä, että seisooko hän yhä alkuperäisen kannanottonsa takana.

– Kyllä. Hän oli nyt nopea, mutta pitää katsoa isompaa kuvaa. Hänen pitää antaa samankaltaisia näyttöjä seuraavien viikonloppujen aikana, Villeneuve vaati.

Lue myös:

    Uusimmat