Uskomaton paalupaikkataistelu! George Russell päihitti Max Verstappenin poikkeuksellisella tavalla

Formula ykkösten Kanadan GP:n aika-ajot huipentuivat äärimmäisen tasaisesti, kun Red Bullin Max Verstappen pysäytti kellon tuhannesosalleen samaan aikaan kuin Mercedeksen George Russell hetkeä aikaisemmin.

Paalupaikalta tämänpäiväiseen kisaan lähtee Russell, sillä hän ajoi aikansa ensimmäisenä. Verstappen starttaa kakkosruudusta. Paalupaikka oli Russellin F1-uran toinen.

Kyseessä oli F1-historian toinen kerta, kun paalupaikka ratkaistaan tällä tavalla tuhannesosalleen saman kierrosajan kellottaneiden kuljettajien välillä. Edellisen ja tähän saakka ainoan kerran näin oli tapahtunut kauden 1997 päätösosakilpailussa Jerezissä. Tuolloin Williamsin Jacques Villeneuve ja Heinz-Harald Frentzen sekä Ferrarin Michael Schumacher ajoivat kaikki kolme täysin saman kierrosajan.

F1 jakoi sosiaalisessa mediassa Russellin ja Verstappenin kierrosten telemetriatiedot.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Aika-ajojen tasaisuudesta kertoo myös se, että kolmoseksi ehtinyt McLarenin Lando Norris hävisi kärkikaksikolle vain 0,021 sekuntia. Hänen tallikaverinsa Oscar Piastri oli neljäs ja aika-ajojen yllättäjä, RB:n Daniel Ricciardo viides.

– Hyvältä tuntuu, niin hyvältä. Niin paljon töitä tehty tätä varten. Olen kaivannut tätä tunnetta, Russell totesi ratahaastattelussa heti aika-ajojen jälkeen.

– Hyvä aika-ajo meiltä. Kakkospaikka, otan sen vastaan, sanaili puolestaan Verstappen.

Aika-ajoissa nähtiin muutenkin yllätyksiä. Ferrarin molemmat kuljettajat jäivät aika-ajojen toiseen osioon. Edellisen kisan Monacossa voittanut Charles Leclerc oli 11:s ja Carlos Sainz 12:s. Verstappenin tallikaveri Sergio Pérez karsiutui jo avausosiossa ja oli lopulta 16:s.

Sauberin Valtteri Bottas jäi sijalle 17.

Lue myös:

    Uusimmat