F1-sarjaan palaava Fernando Alonso, 38, on käyttänyt koronatauon armottomasti hyväkseen: "Saavutin paremmat tulokset kuin koskaan ennen"

Fernando Alonso palaa F1-sarjaan – yksi kysymys askarruttaa asiantuntijaa 2:35
Fernando Alonso palaa F1-sarjaan – yksi kysymys askarruttaa asiantuntijaa

Fernando Alonso sanoo palaavansa F1-kuljettajaksi motivoituneena ja vahvempana kuin koskaan. Alonson kaksivuotinen Renault-sopimus julkaistiin keskiviikkona.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Alonso, 38, vetäytyi F1-radoilta kauden 2018 päätteeksi ajettuaan neljä viimeistä kautta keskikastiin ja jopa sen hännille jämähtäneellä McLarenilla. Renault'lla tilanne on jotakuinkin sama ainakin kaudella 2021, mutta Alonso painottaa tavoitteidensa olevansa vasta vuodessa 2022.

– Kun uudet säännöt ovat tulossa, on mahdollista, että sarjasta tulee tallien välillä hieman reilumpi ja tasaisempi. Lopetettuani halusin nähdä, minkälaista elämä on F1-kuplan ulkopuolella ja miettiä uusia sääntöjä, joiden piti alun perin astua voimaan 2021. Niitä kuitenkin siirrettiin koronan vuoksi, ja minun kannattaa olla mukana jo 2021, että voin valmistautua kahden välivuoden jälkeen, Alonso sanoi keskiviikkona Teamsin välityksellä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Kuten C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen toi hyvin ilmi, Alonso palaa F1-kuljettajaksi verrattain hyvästä tilanteesta, sillä espanjalainen on kilpaillut viime vuosina aktiivisesti eri sarjoissa. Koronan aiheuttaman kilpailutauon Alonso on käyttänyt hyväkseen kuntoilemalla.

– Viime vuonna olin ratin takana lähestulkoon joka viikko. Koen olevani valmis. Olen sataprosenttisessa kunnossa, mitä tulee ajamiseen. Fyysisesti olen tehnyt hyvin erityislaatuista harjoittelua, joka alkoi jo helmikuussa. Nyt olen sataprosenttisessa kunnossa. Tein 15 päivää sitten muutaman kuntotestin, ja saavutin paremmat tulokset kuin koskaan ennen urallani. Olen yhä motivoitunut, onnellinen ja vahvempi kuin koskaan.

23. elokuuta Alonso kilpailee kolmannen kerran urallaan Indy 500 -kilpailussa Yhdysvalloissa. Hänen tavoitteenaan on täydentää niin sanottu Triplakruunu-saavutus (Indyn lisäksi Monacon GP:n ja Le Mansin 24 tunnin kisan voittaminen), johon on historian saatossa yltänyt toistaiseksi vain Graham Hill.

– Se on kaikkein tärkein tavoitteeni tänä vuonna. Minulla on vain se yksi kisa, ja keskityn siihen sataprosenttisesti. Se on erityinen kisa, varsinkin nyt, kun valmistautuminen on rajoitettua. Yleensä saan ajaa testejä ja työskennellä pari päivää simulaattorissa. Nyt ei ole mitään. Minulla on ongelmia jo pelkästään matkustaa USA:han elokuussa. Olen kuitenkin onnellinen ollessani mukana.

– Renault'n kanssa emme siis aloita yhteistyötä kunnolla ennen syyskuuta. Yritämme jakaa prioriteettimme, mutta pidämme mielessä päätavoitteen eli kauden 2021.

Lue myös:

    Uusimmat