F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Renaultin tallipomo riemastui Fernando Alonson paluusta – kunnianhimoinen tavoite vakuutti konkarikuskin: ”Pyrkimykseni on täysin sama”

6:15
Fernando Alonso listasi vuonna 2018 uransa siihen asti parhaat hetket.

Renault vahvisti aiemmin tänään, että Fernando Alonso hyppää kaudeksi 2021 ranskalaistallin haalareihin vietettyään viimeiset kaksi vuotta F1-maailman ulkopuolella. Tallipomo Cyril Abiteboul on innoissaan espanjalaiskonkarin paluusta.

38-vuotias Alonso on kilpaillut F1-sarjassa yhteensä 17 kautta ja kerännyt vyöllensä 32 voittoa ja 97 palkintosijaa. Alonso on kisannut Renault’n väreissä vuosina 2003–2006 ja 2008–2009, saavuttaen maailmanmestaruuden ranskalaistallin kanssa kaudella 2005 ja 2006.

Renault ei vahvistanut vielä sopimuksen tarkkaa mittaa, mutta Abiteboulin ja Alonson kommenteista päätellen espanjalaiskuljettaja on sitoutunut vähintään kaksivuotiseen diilin. Viime kaudella valmistajien MM-sarjassa kuudenneksi sijoittunut Renault uskoo voivansa palata palkintokorokkeelle Alonson tuoman kokemuksen ja omistautuneisuuden avulla, kun kausi 2022 saadaan käyntiin uusilla autoilla ja uusilla säännöillä.

— Fernando Alonson hankkiminen on osa Renaultin suunnitelmaa jatkaa sen omistautumista F1:lle ja paluuta kohti sarjan huippua. Hänen läsnäolollaan on valtava vaikutus sekä meidän brändiimme että urheilulliseen tekemiseen. Hänen aiempi menestyksensä ja lämpimät välit faneihin tekevät hänestä luonnollisen valinnan Estebanin (Esteban Ocon) uudeksi tallikaveriksi. Heidän tehtävänään on valmistaa Renault kaudelle 2022 parhaimmissa mahdollisissa olosuhteissa, Abiteboul kertoi Renault’n verkkosivuilla.

— Renault on minun perheeni, jonka kanssa olen saanut kokea F1-urani kirkkaimmat hetkeni kahden mestaruuden valossa. Nyt katson kuitenkin eteenpäin. Tallin kehittyminen tämän talven aikana on antanut vakuuksia kauden 2022 tavoitteille, ja aion jakaa kokemukseni kaikkien tallin mekaanikoiden, insinöörien ja muiden työntekijöiden kesken. Tallin tavoite on palata palkintokorokkeelle, ja minun pyrkimykseni on täysin sama, Alonso kertoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja