Fernando Alonsolta kovaa kritiikkiä F1:n testausrajoituksille: "Tämä on ainoa laji, jossa kielletään harjoittelemasta"

Ensi kaudella F1:een palaava Fernando Alonso joutuu aloittamaan kauden 2021 erittäin vähäisellä ajotuntumalla.

Renault tiedotti heinäkuun alussa tehneensä Alonson kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joka kattaa kaudet 2021–2022.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vuosien 2005 ja 2006 maailmanmestari on ajanut F1:ssä kaikkiaan 312 GP-starttia, historian kolmanneksi eniten, mutta viimeisin tuntuma nykyautoista puuttuu, sillä Alonso vetäytyi kilparadoilta kauden 2018 päätteeksi.

39-vuotias espanjalainen pystyy kuittaamaan osan tuntuman puutteesta kokemuksellaan, mutta hän joutuu joka tapauksessa lähtemään ensi kauteen melko kylmiltään.

– F1:ssä on ristiriita. Se on maailman hienostunein laji, johon tehdään miljoonien ja taas miljoonien eurojen investointeja. Toisaalta se on maailman ainoa laji, jossa urheilijoita kielletään harjoittelemasta, Alonso totesi espanjalaisen AS:n haastattelussa.

Alonso viittaa lausunnollaan siihen, että ensi kauden alla ajettavat talvitestit viedään läpi vain kolmessa päivässä. Kun kaikissa talleissa ajaa kaksi kuljettajaa, molemmat saavat testata vain 1,5 päivän ajan.

Vielä viime kaudella testijakso muodostui kahdesta nelipäiväisestä viikosta, tällä kaudella kahdesta kolmipäiväisestä viikosta.

– En voisi kuvitellakaan, että joku, joka osallistuu olympialaisiin, saa vain 1,5 päivää harjoittelua ennen kisoihin menemistä, mutta tällaista tämä on. Täytyy löytää vaihtoehtoisia tapoja.

Renault julkaisi torstaina videon Alonson ensimmäisestä vierailusta tallin Enstonen-tehtaalle sitten vuoden 2009. Alonso kertoi tutustuneensa muun muassa simulaattoriin, jota tehtaalla ei vielä 10 vuotta sitten edes ollut. Myös ensi kauden istuin tehtiin jo Alonsolle valmiiksi.

– Minun osaltani tässä vierailussa oli kyse siitä, että pääsin tapaamaan keskeisiä ihmisiä ja kuulemaan ensi kauteen valmistautumisesta. Näin sain päivitettyä tietoni ajan tasalle, Alonso sanoo videolla.

– Seuraavien kuukausien aikana minun tehtäväni on kuulostella, minkälaista apua talli kaipaa suunnaltani. Luulen, että siihen sisältyy joitakin simulaatoripäiviä täällä. Valmistaudumme ensi vuoteen, ja autan jollain tavalla jo tämän kauden GP-viikonlopuissa. Olen saatavilla, mikäli talli tarvitsee minua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja