Ferrarilla maalaillaan jo synkkiä kuvia alkavasta F1-kaudesta: "Tiedän sen realistina"

Huolimatta talvikaudella kiertäneistä lupaavista huhuista Ferrari tuskin nousee voittotaisteluihin vielä tällä kaudella, ennustaa F1-kuljettaja Charles Leclerc. Tallipäällikkö Mattia Binotto myöntää, että seuraavaan mestaruuteen voi mennä aikaa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
Pe: harjoitukset klo 16.55.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari koki historiallisen syvän romahduksen viime kaudella, kun se putosi kolme voittoa ja yhdeksän paalupaikkaa käsittäneen kauden 2019 jälkeen MM-sarjan kuudennelle sijalle.

Tallipäällikkö Mattia Binotto kuitenkin kertoi tiimin ensimmäisessä lehdistötilaisuudessa ennen testien alkua, että edistystä on tapahtunut sekä auton että viime kaudella parjatun moottorin osalta.

Kaikkea takamatkaa Ferrari ei kuitenkaan ole ottanut kiinni, kertoo kolmatta kauttaan punaisissa aloittava Charles Leclerc.

– Tiedän sen realistina, että tästä kaudesta tulee erittäin vaikea, mutta se ei muuta motivaatioani, Leclerc kertoi torstain lehdistötilaisuudessa Bahrainissa RaceFans-sivuston mukaan.

– Minusta tuntuu, että minulla on auto, jolla kuudes sija on parasta, mihin pystyy. En sano, että se menisi niin tänä vuonna, ja olen äärimmäisen motivoitunut yrittämään kolmos-, kakkos- ja ykkössijojakin, monacolainen korjasi perään.

Binotto: Ensi vuosi erittäin tärkeä

Myös Binotto on varoitellut nostamasta Ferraria takaisin mukaan mestaruustaisteluun.

– En tiedä, koska voitamme taas mestaruuden, mutta teemme sen loppujen lopuksi tämän mahtavasti töitä tekevän tiimin kanssa, Binotto lupasi Gazzetta dello Sport -lehdelle.

– Tiedämme, ettemme ole kuroneet umpeen eroa kärkitalleihin myöskään sen takia, että auton runko pysyi melko lailla sama tänä vuonna. Silti kuulen koko ajan vasemmalta ja oikealta, että meidät täytyy laskea mukaan kilpailuun vain sen takia, että me olemme Ferrari. Se ei ole reilua, Binotto totesi.

Myöskään moottoririntamalla Binotto ei näe Ferrarin ottaneen kilpailijoitaan kiinni. Autot uudistuvat voimakkaasti vuoteen 2022, ja myös moottoreissa on edessä viimeiset kehitysharppaukset hetkeen, mihin myös Ferrari tähtää kehitystyössään ensisijaisesti. Red Bullin lobbauksen ansiosta kehitys jäädytetään tämän jälkeen vuoteen 2025 asti.

– Ensi vuonna voimayksiköt tulevat näyttelemään isoa roolia, koska sen jälkeen et voi kolmeen vuoteen muuttaa niistä mitään, Binotto sanoi.

– Ensi vuodesta saamme käyttöömme myös erityyppisen polttoaineen, jossa on 10 prosenttia etanolia, millä voi myös olla vaikutusta voimayksiköille.

Lue myös:

    Uusimmat