F1-radalla mahdollisuus erikoiseen tuplakisaan: kisat kahdella eri reittivaihtoehdolla

F1-sarja on ajamassa kahdeksan Euroopan osakilpailun perään mahdollisesti kolme kisaa Lähi-idässä. Näistä kaksi saatetaan ajaa Bahrainin radalla, mutta näihinkin on mahdollista saada aikaiseksi vaihtelua, uutisoi Motorsport-Total-sivusto.

F1 puuhaa parhaillaan heinäkuusta syyskuuhun ajettavien Euroopan kisojen jatkoksi loppukauden kalenteria, jotta kaudesta saataisiin lyhyessä ajassa mahdollisimman kattava.

Alkuperäisessä kalenterissa syksyyn oli sijoitettu Singaporen, Japanin, Venäjän, Meksikon, Yhdysvaltojen, Brasilian ja Abu Dhabin osakilpailut.

Alkuvuodesta useita kisoja jouduttiin jättämään välistä, kun Kiinan, Bahrainin, Vietnamin, Azerbaidzhanin ja Kanadan kisoja lykättiin eteenpäin ja Australian, Hollannin ja Monacon GP:t peruttiin kokonaan.

Bahrain saattaa vielä ainakin olla mukana loppukaudesta. Saksalainen Motorsport-Total-sivusto kertoo, että Sakhirin radalla pystyttäisiin järjestämään Britannian ja Itävallan tavoin kaksi osakilpailua, joissa käyttöön voitaisiin ottaa kaksi eri ratavariaatiota.

Sakhirin radan neljännen ja 13. mutkan välissä on ylimääräinen lenkki, jolla on mahdollisuutta pidentää ratakierrosta hieman.

Abu Dhabin osakilpailu ollaan myös järjestämässä. Yas Marina pitää kuitenkin tiukasti kiinni kauden viimeisen kisan statuksestaan, joka sarjan täytyy ottaa huomioon.

– On hyvä, että meillä on vahva Euroopan kalenteri kahdeksalla kisalla. Uskon ja toivon, että Lähi-idän kauden lopun kaksi kisaa voidaan vahvistaa pian, toteaa Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff.

– Meidän täytyy seurata tilannetta eri maissa. Se tilanne vaihtelee koko ajan, mutta uskon, että saamme syksyyn hyvän kaukokisojen kalenterin, Wolff jatkaa.

F1-sarjan tähtäimessä on vähintään 15 osakilpailun kalenteri, sillä tuon rajan saavuttaminen tarkoittaisi, ettei sarjan kaupallisten oikeuksien omistajan Liberty Median tarvitsisi palauttaa tv-yhtiöille näiden maksamia esitysoikeusmaksuja.

Lue myös:

    Uusimmat