F1-maailma suree edesmennyttä Frank Williamsia, Valtteri Bottaskin muisti entistä tallipomoaan – "Kiitos kaikesta"

F1-legenda Frank Williams on kuollut - urheilutoimittaja kertoo, millaisesta henkilöstä oli kyse 3:09
F1-legenda Frank Williams on kuollut 79-vuotiaana.

F1-maailma suree sunnuntaina edesmennyttä Sir Frank Williamsia. Monet legendaarisen F1-tallin nykyiset ja entiset kuljettajat ovat kunnioittaneet tyylikkäästi Williamsin muistoa.

F1-legenda Williams menehtyi sunnuntaina läheistensä ympäröimänä 79-vuotiaana. Pitkän ja merkittävän uran F1:ssä tehnyt legenda jättää moottoriurheilun kuninkuusluokkaan pysyvän jäljen.

Monet Williamsin kanssa F1-sarjassa työskennelleet ovat muistaneet edesmennyttä Williamsia tyylikkäästi.

– Sir Frank oli aidosti ihana ihminen ja tulen aina muistamaan yhteiset naurumme. Hän oli paljon enemmän kuin pomo. Hän oli mentori ja ystävä kaikille, jotka liittyivät Williams-perheeseen. On ollut kunnia kilpailla hänelle ja olla pieni osa sitä uskomatonta perintöä, jonka hän jättää jälkeensä, Williams-kuljettaja George Russell suree Twitter-tilillään.

– Valtava menetys lajillemme ja tallillemme. On ollut kunnia edustaa nimeäsi ja jatkamme kovaa työntekoa nostaaksemme tallin takaisin ruudukon kärkeen, Russellin tallitoveri Nicholas Latifi kirjoittaa Twitterissä.

Valtteri Bottas murtautui F1-radoille juuri Williamsin ohjaksissa. Bottas ajoi tallissa vuosina 2013-16. Bottas muisti entistä pomoaan Twitter-tilillään.

– Kiitos kaikesta Frank. Jäämme kaipaamaan sinua. Lepää rauhassa, Bottas kirjoittaa Twitter-tilillään.

Myös Williamsin alaisuudessa kausina 2014-17 ajanut Felipe Massa lähetti oman suruviestinsä Williamsille.

– Kiitos kaikesta, mitä teit minun eteeni Frank. Oli suuri kunnia työskennellä ja oppia kanssasi, Massa kirjoittaa Instagram-tilillään.

FIA:n nykyinen puheenjohtaja ja Ferrarin entinen tallipäällikkö Jean Todt sai tehdä töitä Williamsin kanssa useita vuosia F1-varikolla. Todt nostaa Williamsin F1-historian kaikkien aikojen merkittävimpien henkilöiden joukkoon.

– Sir Frank Williams jättää pysyvän jäljen F1-historiaan. Hän oli pioneeri, poikkeuksellinen luonne ja esimerkillinen mies, Todt suree.

Lue myös:

    Uusimmat