F1-lähtöjärjestys: Mikä versio Max Verstappenista nähdään avausmutkassa? Valtteri Bottaksen vältettävä lamaannuttava uhka startissa

Mercedeksen Valtteri Bottas starttaa kuudennesta ja Alfa Romeon Kimi Räikkönen 14. ruudusta F1-kauden 18. osakilpailuun Meksikossa sunnuntaina. Red Bullinsa paalulle ajanut, mutta myöhemmin neljänteen ruutuun pudotettu Max Verstappen hyökkää Ferrarin Charles Leclercin ja Sebastian Vettelin sekä Mercedeksen Lewis Hamiltonin kimppuun ärsytettynä. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Lauantain aika-ajojen suurimmaksi puheenaiheeksi nousi Bottaksen raju ulosajo päätösosion lopussa ja siitä seurannut Verstappenin rangaistus

Red Bull -tähti oli jo tuolloin kiinni paalupaikassa, mutta hän haki vielä varomattomasti aikaparannusta, vaikka keltaiset liput heiluivat Bottaksen kolaripaikalla viimeisessä mutkassa. Tästä seurasi kolmen lähtöruudun rangaistus hollantilaiselle. 

Verstappen laukoi ylimieliseltä vaikuttaneita ja turvallisuusasioita vähätelleitä kommentteja aika-ajojen lehdistötilaisuudessa, mikä aiheutti kritiikkiä kuskitovereilta ja laji-ihmisiltä. Temperamenttinen hollantilainen haluaa varmasti näyttää nopeutensa kaikille sunnuntain kisassa, ja formula ykkösiä seuraavat tietävät, että Verstappen on tuolloin altis ylilyönneille. Red Bull -tähden kunniaksi on sanottava, että kuluvalla kaudella hän on väläytellyt myös malttiaan.  

Bottaksen kuudennen ruudun yllä on vielä pieniä epäilyksiä, sillä Mercedes ei ole vielä varmistanut, kuinka se selvisi Bottaksen auton remonttitöistä. Jos autoon on jouduttu vaihtamaan vaihdelaatikko tai runko, suomalaisen lähtöpaikka putoaa ruudukossa taakse päin. 

Tallin ja Bottaksen kommentit lauantailta enteilivät kuitenkin sitä, että auto saadaan parsittua kasaan sanktioitta. 

Renkaat avainasemassa

Kuuden kärki lähtee kisaan keskikovilla renkailla, sijoilta 7-10 starttaavat McLaren- ja Toro Rosso -kuskit puolestaan pehmeillä renkailla. Tämä saattaa antaa varsinkin neljännestä rivistä starttaaville Carlos Sainzille ja Lando Norrisille mahdollisuuden ohittaa Bottas lähdössä. 

Bottakselle olisi erittäin tärkeää saada vähintään sellainen startti, jolla hän saa pidettyä lähimmät uhkaajat takanaan. Jos hän joutuu heti alussa hitaampien autojen taakse, kärkikuskit uhkaavat karata ja tuolloin esimerkiksi varikkostoppien avulla nouseminen muuttuu vaikeammaksi. 

Myös rengaskuluma, jonka tiedetään olevan Meksikon kisanäyttämöllä merkittävää, kasvaa lähellä toisen auton perässä ajettaessa. Rengaskuluman hallitseminen, mistä Bottas puhui jo perjantaina, onkin todennäköisesti suurin avain menestykseen Meksikon kisassa.

Meksikon F1-kisan lähtöjärjestys:

1. Charles Leclerc, Ferrari

2. Sebastian Vettel, Ferrari
3. Lewis Hamilton, Mercedes

4. Max Verstappen, Red Bull*
5. Alexander Albon, Red Bull

6. Valtteri Bottas, Mercedes
7. Carlos Sainz, McLaren

8. Lando Norris, McLaren
9. Daniil Kvjat, Toro Rosso

10. Pierre Gasly, Toro Rosso
11. Sergio Perez, Racing Point

12. Nico Hülkenberg, Renault
13. Daniel Ricciardo, Renault

14. Kimi Räikkönen, Alfa Romeo
15. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo

16. Lance Stroll, Racing Point
17. Kevin Magnussen, Haas

18. Romain Grosjean, Haas
19. George Russell, Williams

20. Robert Kubica, Williams

*kolmen lähtöruudun rangaistus keltaisten lippujen sivuuttamisesta

Lue myös:

    Uusimmat