Saako Valtteri Bottas valtavan huojennuksen? Romuttuneesta Mercedeksestä lupaavia tietoja

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas ajoi rajusti ulos Meksikon GP:n aika-ajojen loppuhetkillä. Seinäosuma laittoi Bottaksen auton etupään aivan uuteen uskoon. Suomalaiskuskin mukaan tilanteessa saattoi kuitenkin käydä pieni tuuri.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ulosajo sattui, kun Bottas päätyi ratareunusten päälle. Tästä matka jatkui seinään ja sitä pitkin ratavalleihin.

Suomalaiskuski vietiin tilanteen jälkeen lääkärintarkistukseen. Bottaksen mukaan kolarista ei tullut fyysisiä vammoja.

Entäpä auto? Mitä tietoja siitä irtosi?

– Ensimmäinen juttu, minkä kuulin, oli se, että kaiken pitäisi olla kunnossa. Toki, kavereilla riittää töitä sen parissa. Mutta kyllä he ovat saaneet sen tähänkin mennessä kuntoon. Uskon, että niin myös nyt, Bottas sanoi C Moren haastattelussa.

”Kaiken pitäisi olla kunnossa” -heitto viittasi siihen, että Bottaksen autoon ei välttämättä tarvitsisi vaihtaa uutta vaihdelaatikkoa. Tämä tietäisi hänelle viiden lähtöruudun rangaistusta. Koko rungon vaihtaminen tietäisi puolestaan varikolta lähtöä.

Bottas ja Mercedes aikoivat tarkistella ulosajoa tarkalla silmällä.

– Pitää ymmärtää kaikki siitä, että mitä nyt tapahtui. Sitten keskitytään niihin asioihin, mitkä merkkaavat sunnuntaina. Ei siinä sen kummempaa.

– Täällä ohittaminen on vaikeaa, mutta kisa on pitkä. Uskon, että taktiikka on tosi tärkeässä roolissa. Kaikilla on ollut paljon ongelmia renkaiden kestävyyden kanssa. Ikinä ei tiedä, että kenellä ne kestävät ja kenellä ei. Sen näkee sitten, Bottas pohti kisaa ennakoiden. 

Lue myös:

    Uusimmat