F1-lääkäri mielissään turvalaitteiden toiminnasta Kovalaisen ulosajossa

F1-sarjan hovilääkärinä vuoden 2004 alkuun asti toiminut Sid Watkins on tyytyväinen siitä, että F1-kuljettajan nykyaikaiset turvavarusteet pelastivat Heikki Kovalaisen loukkaantumiselta Espanjan GP:n rajussa ulosajossa.

- Kun katsoin Kovalaisen ajavan ulos sellaisella nopeudella, pelkäsin pahinta. Toivoin vain, että kaikki asiat, joiden keksimisessä minä autoin, toimisivat, Watkins sanoi Daily Mail -lehdelle.

Kovalaisen selviytymistä auttoivat HANS-niskatuki, vuodesta 2004 lähtien pakollisena ollut kypärämalli sekä istuin, joka pystyttiin helposti irrottamaan autosta. 26 vuoden ajan F1-sarjan lääkärinä työskennellyt Watkins oli mukana näiden kaikkien kehitystyössä. Nykyään hän johtaa Kansainvälisessä autoliitossa FIA:ssa moottoriurheilun turvallisuusasioihin keskittynyttä osastoa.

- Työskentelemme niin kovasti kuin koskaan uusien turvallisuusparannusten parissa, mutta on äärimmäisen tyydyttävää, kun Heikki Kovalainen ja Robert Kubica, Montrealissa viime kesänä, pystyvät jatkamaan ajamista erittäin ison onnettomuuden jälkeen, Watkins totesi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat