F1-kuski repäisi – kutsuu FIAa tarkastamaan sukuelimensä: "Minun munani, kaikki"

Tulosruutu teki selkoa Australian F1-aika-ajojen tapahtumista.

F1-kuljettajien on käytettävä vastedes Kansainvälisen autoliiton FIAn hyväksymiä tulenkestäviä alusvaatteita. AlphaTaurin Pierre Gasly reagoi tapaukseen hupaisalla tavalla.

F1-kuljettajille linjattiin hiljattain koru- ja lävistyskielto turvallisuussyistä. Perjantaina Australian GP:n kuljettajien kokouksessa keskusteltiin puolestaan kuskien alusvaatteista. 

Kuljettajien tulee sääntöjen mukaan pitää haalarin alla pitkiä alushousuja, hanskoja, huppupipoa, sukkia ja kenkiä. Kyseisten vaatteiden tulee olla FIAn hyväksymiä. 

Kuskit eivät saa enää käyttää mitä tahansa omavalintaisia alushousuja, vaan materiaalin tulee olla tulenkestävää. 

On toistaiseksi epäselvää, miten FIA mahdollisesti valvoo asiaa. AlphaTaurin ranskalaiskuljettaja Pierre Gasly sanoi ensin, ettei antaisi tähän kommenttejaan.

Hän kuitenkin kommentoi.

– Jos he haluavat tarkastaa perseeni, olkaa hyvä, minulla ei ole mitään salattavaa. Minun munani, kaikki. Jos se tekee heidät onnelliseksi, olkaa hyvä, Gasly heitti GPFans-sivuston mukaan.

Kun McLarenin Daniel Ricciardolta kysyttiin Australian GP:n aika-ajojen jälkeen mielipidettä tulenkestäviin alusvaatteisiin, hän kertoi kuulleensa vasta asiasta ensimmäisen kerran.

– Käytämme trikoohousuja, jos niitä haluaa niin kutsua, mutta meillä ei ole varsinaisia tulenkestäviä alusvaatteita, joten se oli suurempi yllätys. En ole koskaan kuullut tästä, Ricciardo hämmästeli.

– Jos ne edistävät hiukan meidän turvallisuuttamme noissa tilanteissa, niin totta kai, hankin jotkin. 

Australialaiskuski sanoi uskovansa, että moiset alusvaatteet on hankittava erikoisvalmistettuina.

Ricciardo sijoittui aika-ajoissa lauantaina seitsemänneksi, Gasly yhdenneksitoista.

Lue myös:

    Uusimmat