F1-tuomaristo teki päätöksensä Charles Leclercin ja Sergio Pérezin tapauksissa

Tulosruutu teki selkoa Australian F1-aika-ajojen tapahtumista: Ferrarin Charles Leclerc paalupaikalle, Red Bullit seuraavilla sijoilla.

Australian GP:n paalupaikalle ajanut Ferrarin F1-kuljettaja Charles Leclerc ja aika-ajoissa kolmanneksi kaasutellut Red Bullin Sergio Pérez ovat selvinneet tuomariston tutkinnasta ilman rangaistusta. 

Leclerciä, Alfa Romeon Guanyu Zhouta ja AlphaTaurin Yuki Tsunodaa tutkittiin siitä, olivatko he ajaneet tarpeettoman hitaasti nopean kierroksen jälkeen aika-ajojen aikana. Aika-ajojen ykkösosion ajamisesta tutkittuja monacolaista Leclerciä ja kiinalaista Zhouta ei rangaistu tai nuhdeltu, mutta japanilainen Tsunoda sai tuomaristolta nuhtelut.

Leclercin ja Zhoun kohdalla muun liikenteen todettiin vaikuttaneen hitaaseen ajamiseen, kun taas Tsunodan katsottiin ajaneen nopean kierroksen jälkeen tarpeettoman hitaasti ilman häneen vaikuttanutta liikennettä.

– Vaadittuun vähimmäiskierrosaikaan jäätiin yltämättä ilman hyvää tai ilmeistä syytä, tuomaristo totesi.

Nuhtelut ovat Tsunodalle kauden kolmannet. Viime vuoteen saakka vastaavasta olisi seurannut 10 lähtöruudun rangaistus, mutta tänä vuonna nuhteluita vaaditaan kyseiseen rangaistukseen viidet.

Tsunoda sijoittui aika-ajoissa 13:nneksi, Zhou 14:nneksi.

Pérezin todettiin hidastaneen vauhtiaan

Aika-ajojen kolmosen Pérezin osalta puolestaan tutkittiin, jättikö hän hidastamatta vauhtiaan keltaisten lippujen aikana kakkososiossa. Tuomaristo totesi kuitenkin, että meksikolainen oli hidastanut.

Tuomariston mukaan tiimi oli varoittanut Péreziä radiossa ja meksikolaiselle oli samaan aikaan näytetty keltaista lippua, kun hän lähestyi mutkaa 11.

– Edelliseen kierrokseen verrattuna hän nosti 70 metriä aiemmin, jarrutti 50 metriä aiemmin ja ajoi 14 km/h hitaammin mutkaan, tuomariston raportissa kerrottiin.

Tuomaristo päätteli Pérezin toimineen "asianmukaisesti" eikä ryhtynyt jatkotoimiin.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner oli jo aiemmin kertonut Sky Sportsille, että auton telemetria tulisi osoittamaan Pérezin syyttömyyden.

– Datassa voimme selvästi nähdä noston, ja se maksoi "Checolle" vähintään kolmesta neljään sekunnin kymmenystä. Se käy hyvin selvästi ilmi datasta, Horner sanoi.

Sunnuntain kilpailu Australiassa alkaa Suomen aikaa kello 8.

Lue myös:

    Uusimmat