Lewis Hamiltonin hätähuuto – brittitähti lausui dramaattisia sanoja nykyisestä F1-autostaan

Tulosruutu teki selkoa Australian F1-aika-ajojen tapahtumista.

Lewis Hamilton sanoo suoraan: hän ei nauti Mercedeksen nykyisellä F1-autolla ajamisesta.

F1-kauden alussa – menossa on sesongin kolmas kilpailuviikonloppu – on käynyt selväksi, että kahdeksan edellistä valmistajien mestaruutta voittanut Mercedes ei ole tällä hetkellä sarjan kärkitalleja. Ferrari ja Red Bull ovat vauhdiltaan kaukana Mersun edellä.

Tänään lauantaina Hamilton sai ajettua Australian GP:n aika-ajoissa viidenneksi, ja tallikaveri George Russell oli kannassa kuudes. Brittikaksikko jäi noin sekunnin Ferrarin paalumies Charles Leclercistä.

Hamiltonilta kuultiinkin jo hätähuuto. Seitsenkertainen maailmanmestari sanoi, että auton tiuha pomppiminen suurilla nopeuksilla on "todella huonoin ominaisuus, jonka hän on autossa kokenut, emmekä pääse siitä tällä hetkellä eroon".

Tässä on kyse uusien maaefektiautojen tuottamasta ongelmasta. Alipaine auton pohjalevyssä imee menopeliä rataan kiinni, mutta ilmavirta tukkeutuu, jolloin imu jää vajaaksi. Mercedes uskoo, että kyseisen ongelman ratkaiseminen olisi heiltä tänä vuonna suurin askel kohti kilpailukykyisyyttä.

Hamilton myönsi myös auliisti, että voitto on Mercedeksen nykyisellä hitaudella kaukana.

– Olemme sekunnin jäljessä, se on aika valtava ero, Hamilton totesi BBC:n mukaan.

– Nautin roolista tiimin kanssa työskentelemisessä. En nauti autolla ajamisesta, mutta nautin yhteistyöstä jätkien kanssa, tietäen että on jyrkkä mäki kiivettävänä, ja pysyn vain toiveikkaana, että pääsemme sinne.

Hamilton tuumi, ettei Mercedeksen ongelmiin ole näkyvissä ratkaisua.

– Vie kauan aikaa saada asioita aikaan, mutta tällä hetkellä tulossa ei ole mitään erityisen jännittävää. Toivon, että voisin olla optimistinen ja sanoa, että seuraavaksi kerraksi meillä on jotain parempaa tulossa, mutta tällä hetkellä sellaista ei ole.

Hätähuuto on ilmaistu.

Lue myös:

    Uusimmat