F1-kauden ensimmäinen sprintti käynnistyy: nämä asiat ovat muuttuneet viime kaudesta

Ensimmäinen F1-kauden kolmesta sprinttiviikonlopusta ajetaan Italian Imolassa. Lauantain sprinttiin on tehty pieniä viilauksia viime vuodesta.

Sprintin lähtöjärjestys selvitetään edelleen perjantaille siirretyillä aika-ajoilla. Lauantain noin 100 kilometrin sprintillä ratkaistaan lopullinen lähtöjärjestys sunnuntain kisaan, mutta siinä on jaossa myös entistä paremmin suoria MM-pisteitä.

Viime kaudella sprintissä pisteitä jaettiin vain kärkikolmikolle niin, että ykkönen sai kolme pistettä, kakkonen kaksi ja kolmonen yhden pisteen. Tällä kaudella pisteitä jaetaan alenevasti jopa kahdeksalle parhaalle voittajan ottaessa kokonaiset kahdeksan MM-pistettä.

Viime vuonna nousi keskustelua siitä, kenen tilastoihin pitäisi merkitä paalupaikka sprinttiviikonlopuista. Tuolloin se annettiin sprintin voittajalle, mutta tästä kaudesta alkaen paalupaikka menee normaalin kisaviikonlopun tapaan aika-ajon ykköselle.

Imolan 4,9 kilometrin radalla 100 kilometrin mitta tarkoittaa 21 kierrosta. Sinä aikana kuskien ei tarvitse tulla tekemään pakollista varikkostoppia, joten startista ruutulipulle painetaan yhtä kyytiä.

Muut kauden sprinttiviikonloput ajetaan Itävallassa ja Brasiliassa.

Lue myös:

    Uusimmat