F1-kalenterin muutos varmistui – viime kauden ”draamanäyttämö” Turkki mukaan

F1 ilmoitti keskiviikkona, että kauden seitsemännen MM-osakilpailun paikka muuttuu. Kesäkuun 13. päivän Kanadan GP peruuntuu, ja sen korvaa Turkin GP.

F1:n mukaan Kanadassa voimassa olevat koronaviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset ja karanteenisäädökset eivät mahdollista Kanadan kisaa. Montrealissa kisattava Kanadan GP jäi ajamatta myös viime vuonna. F1 ilmoitti, että pääsyliput sekä viime että tältä vuodelta kelpaavat ensi vuoden kisaan.

Turkki palasi F1-kalenteriin yhdeksän vuoden tauon jälkeen viime marraskuussa. Lewis Hamilton varmisti dramaattisessa Istanbulin GP:ssä uransa seitsemännen maailmanmestaruuden.

– Olemme totta kai pettyneitä siihen, ettemme pääse Kanadaan. Mutta olemme innoissamme siitä, että Turkki isännöi kisaa 2021. Viimevuotinen kisa oli mahtava, ja rata tarjoaa hienoja taisteluhetkiä, F1:n toimitusjohtaja Stefano Domenicali toteaa tiedotteessa.

F1-kausi jatkuu tänä viikonloppuna Portugalin GP:llä. Turkkia ennen ajetaan Espanjassa (9. toukokuuta), Monacossa (23. toukokuuta) ja Azerbaidzhanissa (6. kesäkuuta).

Lue myös:

    Uusimmat