F1-jätti Mercedeksellä säpsähdettiin – vastustajan tutkiminen käynnistyi heti: "Epätavallista"

Näin kävi Britannian GP:ssä – Tulosruutu selvitti F1-kisan päätapahtumat.

F1-talli Mercedeksen tekninen väki aikoo suunnata katseensa Ison-Britannian GP:ssä yllättäneeseen McLareniin uuden kehitysloikan toivossa. 

McLaren yllätti kaikki Silverstonen radalla, kun vaikeuksissa koko alkukauden paininut talli keräsi Lando Norrisin ja Oscar Piastrin johdolla kakkos- ja nelossijat. Samalla se kiihdytti Alpinen ohi valmistajien MM-sarjan viidennelle sijalle.

McLarenia vauhditti Britannian GP:ssä uunituore päivityspaketti, jota Mercedes aikoo nyt tutkia teknisen johtajansa James Allisonin mukaan normaalia tarkemmin.

– Pidämme silmällä kaikkia talleja, kun ne tuovat päivityksiä. Pistämme merkille, kun jotain uutta tai epätavallista nousee pinnalle. Mielenkiintoinen ja epätavallinen seikka McLarenin päivityksessä on se, että se vaikutti kierrosaikaan melkoisen paljon, Allison totesi Mercedeksen julkaisemassa kisa-analyysissä. 

– On epätavallista saada aikaan noin suuri loikka suorituskyvyssä kesken kauden. Kunnianosoitukset siitä heille. 

Mercedeksellä aiotaan nyt tutkia McLaren-auton muutoksia kuvamateriaalin avulla. 

– Meille on hyödyllistä tietää, mikä tämän (kierrosaikaeron) aiheutti, minkä jälkeen voimme arvioida, olisiko siitä apua oman automme kehitystyössä, Allison selvitti. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Allisonin mukaan Mercedes aikoo vielä tehdä päivityksiä kuluvan kauden autoonsa, vaikka fokus on jo nyt vahvasti myös ensi vuodessa. 

F1-sarjassa ajetaan vielä tällä viikolla Unkarissa ja ensi viikolla Belgiassa ennen noin kuukauden mittaista kesätaukoa. 

Lue myös:

    Uusimmat