Max Verstappen ajaa selvään voittoon! McLarenilta loistosuoritus – MTV seurasi Britannian GP:tä

Formula ykkösten kauden 2023 kymmenes osakilpailu ajettiin sunnuntaina Britanniassa Silverstonen radalla. Kilpailun voittoon ajoi Red Bullin Max Verstappen ennen McLarenin Lando Norrista ja Mercedeksen Lewis Hamiltonia. MTV seurasi kisan tapahtumia.

Lopputulokset:

1)  Verstappen 1.25.16,938
2)  Norris          +3,798
3)  Hamilton        +6,783
4)  Piastri         +7,776
5)  Russell        +11,206
6)  Perez          +12,882
7)  Alonso         +17,193
8)  Albon          +17,878
9)  Leclerc        +18,689
10) Sainz          +19,448
...
12) Bottas         +25,830

Kello 18.50: MM-sarjan tilanne: 1. Verstappen 255, 2. Perez 156, 3. Alonso 137, 4. Hamilton 121, 5. Sainz 83... 15. Bottas 5. Valmistajien MM-sarja: Red Bull 411, Mercedes 203, Aston Martin 181, Ferrari 157.

Kello 18.40: Verstappen nappaa myös itselleen nopeimmasta kierroksesta yhden lisäpisteen, joten ero MM-sarjan kakkoseen Pereziin on nyt 99 pistettä, kun kymmenen kisaa on takana.

– Saimme huonon lähdön, pitää selvittää, mistä se johtui. Olen iloinen, että voitimme, mutta se ei ollut itsestäänselvää, Verstappen sanoi kisan jälkeisessä haastattelussa. 

– Tämä ei olisi mahdollista ilman tiimin loistavaa työpanosta. Yritin taistella Maxia vastaan mahdollisimman pitkään. Uskomaton kisa, kauden ensimmäisen palkintokorokesijan ajanut Norris sanoi kisan jälkeen.

– Meillä on parhain yleisö täällä. Tunsin energian ja kannustuksen ja siksi nousimme ylös. Tämä oli posiitivinen merkki meille, että emme ole niin kaukana kärjestä, Hamilton totesi.

Maali: Max Verstappen ajaa voittoon Britannian GP:ssä. Voitto hänelle jo kauden kahdeksas kymmenessä kisassa. Hollantilainen on kahdesti ollut kakkonen. Kisassa kakkoseksi ajaa Lando Norris ja kolmanneksi Lewis Hamilton. Valtteri Bottaksen lopullinen sijoitus on 12:s. 

Kierros 50/52: Bottas on nousemmassa sijalle 12, sillä Stroll saa Gaslyn kisan pilaamisesta viiden sekunnin aikarangaistuksen. 

Kierros 49/52: Brittiyleisö on saamassa kaksi suosikkiaan palkintokorokkeelle, kun Verstappenin takana sijoilla kaksi ja kolme ovat Norris ja Hamilton. Päivän suurin nousija toistaiseksi on Perez, joka on noussut yhdeksän sijaa. Bottas on parantanut sijoitustaan seitsemällä pykälällä.

Kierros 46/52: Gaslyllä hajoaa rengas ja hän putoaa kisan viimeiseksi. Gasly saa osuman Strollin autosta ja asia on tuomariston tutkinnassa. Bottas nousee yhden sijan 13:nneksi. 15:nnesta lähtöruudusta kisaan lähtenyt Perez nousee jo kuudenneksi. 

Kierros 44/52: Ferrarit ovat suurissa vaikeuksissa. Sainzista ajavat ohi Perez, Albon ja tallikaveri Leclerc. Gasly ja Stroll ovat myös iskuetäisyydellä. Kaikki muut ovat liikkeellä pehmeällä rengasseoksella paitsi Ferrarit, McLarenit ja Russell.

Kierros 43/52: Bottas pysyy uusintalähdössä sijalla 14. Norris ja Hamilton taistelevat tiukasti kakkospaikasta. Eroa kaksikolla on alle sekunti. Verstappen kasvattanut eroa Norrisiin jo yli kolmeen sekuntiin.

Kierros 39/52: Zhou joutuu ajamaan varikolle ja putoaa porukan viimeiseksi. Turva-auto tulee takaisin varikolle ja uusintalähtö lähtee liikkeelle. Verstappen lähtee erittäin vakuuttavasti liikkeelle ja pitää selvästi kärkipaikkansa. Hamilton on tiukasti Norriksessa kiinni ja tavoittelee nousua kakkoseksi.

Kierros 34/52: Turva-auto radalle! Magnussenin auto hyytyy tien varteen ja kuljettajat hyödyntävät tilanteen varikkopysähdyksillä. Verstappenin johto sulaa ja ja kohta lähdetään uudestaan liikkeelle turva-auton takaa. Bottas 14:s, kärkikolmikko Verstappen, Norris, Hamilton.

Kierros 32/52: Kuudenneksi pysähdyksen jälkeen pudonnut Piastri vaihtoi itselleen kovat renkaat alle. Russell nousee Leclercin ohi seitsemänneksi. Kärkinelikko Verstappen, Norris, Hamilton ja Alonso ei ole vielä käynyt varikolla. 

Kierros 28/52: Verstappen on kasvattanut eron Norrisiin jo yli kahdeksaan sekuntiin. Russell tulee neljänneltä tilalta varikolle ja saman tekee Perez. Varikkoruletti on pikkuhiljaa käynnissä, kun kilpailun puoliväli on ylitetty. Russell putoaa niukasti Leclercin taakse. McLaren valmistelee ensimmäistä varikkopysähdystään ja renkaanvaihtoon tulee kolmospaikalta Piastri.

Kierros 25/52: Bottas on noussut sijoituksia muiden varikkopysähdyksien myötä. Nyt Bottas nousee 15:nneksi tallikaveri Zhoun stopin myötä. Kärkikuskeista ainoana varikolla käynyt Leclerc nousee Strollin ohi ja sijoitus nyt 11:s.

Kierros 22/52: Toistaiseksi varikolla ovat käyneet Hulkenberg, Tsunoda ja Leclerc. Jos neljäntenä oleva Russell menisi nyt varikolla, olisi hän kymmenyksen edellä Leclerciä. Kaksikko ajaa lähes yhtä nopeita kierroksia. 

Kierros 19/52: Leclerc tulee varikolle ja Russell nousee neljänneksi. Leclerc vaihtaa kovat renkaat alle ja putoaa pysähdyksen myötä sijalla 12. Kovalla renkaalla tällä hetkellä liikkeellä Leclercin lisäksi Bottas ja Tsunoda. Bottas on kolmikosta ainoa, joka ei ole vielä käynyt varikolla. 

Kierros 17/52: Perez jatkaa nousuaan, ohittaa nyt Albonin ja on nyt kymmenentenä MM-pisteessä kiinni. Mielenkiintoisimmat kamppailut ovat tällä hetkellä sijasta neljä ja kahdeksan. Leclerc ja Russell ovat puolen sekunnin päässä toisistaan ja samanlainen on ero Alonson ja Gaslyn välillä.

Kierros 15/52: Verstappen viestittää kevyeestä sateen ripottelusta. Tsunoda tulee varikolle ja Bottas nousee pykälän ylöspäin. Nyt sijoitus on 16:s. Verstappen ajaa tällä hetkellä maisemaan. Ero Norrikseen kolme ja Piastriin viisi sekuntia.

Kierros 13/52: Perez nousee kilpailussa 11:nneksi ja on yhden pykälän päässä pistesijoista. Bottas on jumiutunut tallikaverinsa taakse ja ero kasvaa. Russell lähestyy neljäntenä olevaa Leclerciä, eroa enää puoli sekuntia. 

Kierros 11/52: Kärkikolmikko on noin kolmen sekunnin sisällä toisistaan. Leclerc on jäänyt Piastrista yli 3,5 sekuntia. Alpinen Esteban Oconin matka päättyy keskeytykseen. Bottas nousee keskeytyksen myötä sijalle 17. 

Kierros 8/52: Hulkenbergiltä lähtee pala irti etusiivestä, joten hän joutuu tulemaan varikolle. Haas-kuljettajat ovat nyt porukan perällä ja Bottas on heidän edellään. Suomalaisen ero tallikaveri Zhouhun on lähes sekunnin luokkaa.

Kierros 5/52: Verstappen ajaa ohi Norriksesta ja ottaa kärkipaikan takaisin. Hollantilaisen tallikaveri Sergio Perez on noussut kaksi pykälää sijalle 13. Bottas on yhä sijalla 19. 

Kierros 4/52: Bottas putoaa 19:nneksi. DRS (avattava takasiipi) on käytössä. Verstappen on puolen sekunnin päässä Norriksesta. Piastrin ero Verstappeniin on niukasti suurempi, joten kärkikolmikko on alle kahden sekunnin sisällä toisistaan. Neljäntenä oleva Leclerc on jäänyt Piastrista puolitoista sekuntia.

Kierros 1/52: Valot sammuvat ja autot ovat liikkeellä! Hurjaa draamaa heti lähdössä, Verstappen saa erittäin huonon lähdön ja Lando Norris nousee kisan kärkeen. Hollantilaiskuskilla on vaikeuksia myös Norriksen tallikaverin Piastrin kanssa. Bottas nousee avauskierroksella kaksi sijaa ylöspäin. Suomalaisen sijoitus nyt 18:s.

Silverstonen radalle on tulossa mahdollisesti sadetta, joten se tuo todennäköisesti lisämaustetta kilpailuun.

Kello 16.50: F1-autojen rengasvalmistaja Pirelli on ilmoittanut neljää mahdollista rengasstrategiaa Britannian kilpailuun. Alta voit katsoa mahdolliset strategiat sekä kaikkien kuljettajien käytössä olevat uudet ja käytetyt renkaat. 

Kello 16.40: Ilmastoaktivistit iskivät lauantaina Wimbledonin tennisturnaukseen ja Daily Mailin mukaan samanlainen uhka on sunnuntaina Britannian GP:ssä Silverstonessa. F1-kisan turvatoimia on kiristetty ja paikalle on hälytetty sata armeijan sotilasta turvaamaan tapahtumaa. Sen lisäksi turvatarkastuksia on kiristetty. Katsojien laukut on otettu entistä tarkempaan syyniin. 

Ilmastoaktivistien uhkan lisäksi Silverstonen kisassa nähdään erikoisuus, kun 59-vuotias Hollywood-tähti Brad Pitt on paikalla uuden elokuvansa kuvauksissa. Pitt on jo aiemmin tällä viikolla nähty radalla Formula 2 -autollaan. Hänet tullaan mahdollisesti näkemään radalla myös sunnuntaina aikana.

Kello 16.20: Tervetuloa liveseurannan pariin! Formula ykkösten kauden kymmenes osakilpailu käynnistyy Silverstonessa kello 17.00. Lauantain aika-ajoissa nähtiin dramatiikkaa, sillä kostea keli aiheutti vaikeuksia kuljettajille ja sen lisäksi kaksi autoa hyytyi radan varteen. 

Ensin Haasin Kevin Magnussenin auto jäi radan varteen ja ensimmäinen osio jouduttiin keskeyttämään. Avausosion loputtua Valtteri Bottaksen Alfa Romeo hyytyi ja aika-ajojen jälkeen selvisi, että autossa oli liian vähän polttoainetta, joten suomalaiskuski lähtee kisaan viimeisestä lähtöruudusta Magnussenin vierestä. 

Bottas piti ennen auton hyytymistä hyvää vauhtia, sillä hän oli avausosiossa 11:nneksi nopein. Toisella osiolla Bottas jäi kokonaan ilman aikaa ja ennen hylkäystä lähtöruutu olisi ollut 15:s.

Britannian GP:n lähtöjärjestys:

1. Max Verstappen, Red Bull 
 2. Lando Norris, McLaren
3. Oscar Piastri, McLaren 
 4. Charles Leclerc, Ferrari
5. Carlos Sainz, Ferrari 
 6. George Russell, Mercedes
7. Lewis Hamilton, Mercedes 
 8. Alex Albon, Williams
9. Fernando Alonso, Aston Martin 
 10. Pierre Gasly, Alpine
11. Nico Hulkenberg, Haas 
 12. Lance Stroll, Aston Martin
13. Esteban Ocon, Alpine 
 14. Logan Sargeant, Williams
15. Sergio Pérez, Red Bull 
 16. Yuki Tsunoda, AlphaTauri
17. Guanyu Zhou, Alfa Romeo 
 18. Nyck de Vries
19. Kevin Magnussen, Haas 
 20. Valtteri Bottas, Alfa Romeo

Lue myös:

    Uusimmat