Mainos

F-Secure: Henkilötiedot saatu useasta lähteestä

Suomalaisten nettiin laitetut henkilötiedot ovat peräisin useasta eri lähteestä, arvioi tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen.

Hyppösen mukaan tietoja on todennäköisesti varastettu oppilaitosten ja mahdollisesti Työtehoseuran tietojärjestelmien kautta. Suurin motiivi lienee ilkivalta.

Suomessa tietomurron kohteeksi joutunut organisaatio ei ole velvollinen ilmoittamaan uhreille heidän tietojensa päätymisestään nettiin.

– Tämä on aika suuri vääryys. Mikään organisaatio ei ilmoita julkisuuteen joutuneensa tietomurron uhriksi, jos ei ole pakko, Hyppönen sanoo.

Keskusrikospoliisi (KRP) tutkii laajaa henkilötietovuotoa törkeänä tietomurtona. Rikoskomisario Timo Piiroinen ei usko, että 16 000 ihmisen henkilötietojen vuotamisella olisi tavoiteltu taloudellista hyötyä. Todennäköisempi on tekijän halu nostaa omaa mainettaan. Nyt kun henkilötietoja pyörii verkossa, niiden väärinkäyttö on mahdollista.

– Tuskin tulee mitään väärinkäytösten sarjaa, mutta on hyvä tarkkailla, ettei tule ylimääräisiä laskuja operaattorilta, Piiroinen sanoo.

Törkeästä tietomurrosta voi saada enintään kaksi vuotta vankeutta.

(MTV3 - STT)

Katso Pauli Poutasen juttu (Seitsemän uutiset 6.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.