Mies puukotti ex-vaimoaan keskellä päivää ammattiopiston käytävällä Vaasassa – kertoi halunneensa puhdistaa kunniansa

Vaasan ammattiopiston tiloissa tapahtui puukotus 0:30
Mies puukotti entistä vaimoaan ammattiopisto Vamian käytävällä viime vuoden lokakuussa.

Vaasalaisessa ammattiopistossa entisen vaimonsa kimppuun hyökännyt mies on tuomittu vankeuteen Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Mies puukotti entistä vaimoaan keskellä päivää ammattiopisto Vamian käytävällä viime vuoden lokakuussa. Mies kertoi halunneensa puhdistaa kunniansa. Hän kuitenkin kiisti, että tarkoituksena olisi ollut tappaa.

Syyttäjä haki miehelle tuomiota murhan yrityksestä. Käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi kuitenkin vain tapon yritykseen.

Mies tuomittiin myös ex-vaimonsa pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta viime vuoden tammikuussa, kun he olivat vielä naimisissa. Käräjäoikeuden mukaan mies uhkasi tappaa naisen pariskunnan yhteisessä kodissa. Sen lisäksi mies löi naista avokämmenellä kasvoihin, kuristi ja löi kengällä rintakehään.

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi Ali Rashid Majeed Majeedin, 49, yhteensä viiden ja puolen vuoden vankeuteen.

Pari oli eronnut kuukautta aiemmin

Nainen haki Majeedista avioeroa vuosi sitten, ja ero astui voimaan syyskuussa. Nainen kertoi oikeudessa, että oli jo pitkään pelännyt miestään ja joutunut tämän väkivallan kohteeksi.

Vamian rehtori Åsa Stenbacka kertoi lokakuussa, että nainen ja mies olivat molemmat ammattikouluun valmentavassa koulutuksessa. Kyseessä on perustutkintoon valmentava linja, jossa esimerkiksi ulkomaalaiset voivat tehdä kieliopintoja ennen varsinaista perustutkintoa.

Käräjäoikeudessa vahvin todiste oli valvontakameran tallenne koulun käytävältä. Tallenteella näkyy, kuinka mies otti käytävällä yllättäen laukustaan keittiöveitsen ja kääntyi kohti uhria.

Mies iski naista ensin kolme kertaa nyrkillä päähän, minkä jälkeen hän yritti iskeä naista veitsellä ylävartaloon ja niskaan useita kertoja. Sivulliset puuttuivat tilanteeseen ja saivat lopulta veitsen pois miehen kädestä.

Oikeuden mukaan oli ulkopuolisten ihmisten nopean väliintulon ansiota, että puukoniskut eivät osuneet suoraan uhriin.

Lue myös:

    Uusimmat