Ex-tallikaveri häkeltyi Kimi Räikkösen sanoista GP-viikonlopun alla: "Yhtäkkiä hän tietää"

F1-uransa viime kauteen lopettanut Romain Grosjean pääsi vertaamaan itseään läheltä sekä Fernando Alonsoon että Kimi Räikköseen.

Grosjean käy uraansa läpi Nico Rosbergin Youtube-kanavalla. Vuoden 2016 maailmanmestari halusi tietää, kumpaa ex-tallikaveriaan Grosjean pitää nopeampana.

– Alonso oli nopeampi yhdellä kierroksella. Kisassa Kimi löysi aina keinon ajaa kovaa. En aina tiennyt, miten hän (Kimi) teki sen. Hän vain sanoi, että auto on ihan ok, ja minä ajattelin, että auto ei todellakaan ollut ok, Grosjean muistelee.

Alonson rinnalla Grosjean ajoi seitsemän viimeistä osakilpailua kaudella 2009, kun Renault oli antanut potkut Nelson Piquet juniorille. Kaksinkertaisen maailmanmestarin taidot paljastuivat Grosjeanille Japanin GP:n aika-ajoissa.

– Olin viimeisissä harjoituksissa häntä nopeampi, samoin aika-ajoissa ensimmäisellä rengassetillä, kunnes toisella setillä hän tuhosi minut.

– Katsoin telemetriaa, ja hän oli Spoon-mutkan ensimmäisessä osassa (mutka 13) niin paljon minua nopeampi, että oli kuin olisimme ajaneet eri mutkaa. Ihmettelin, että miten hitossa hän teki sen, oli yhdessä mutkassa kolme kymmenystä minua nopeampi.

Räikkösen kanssa Grosjean ajoi samassa tallissa ensimmäiset täydet F1-kautensa, vuodet 2012–2013 Lotuksella. Tallikaverukset eivät juurikaan puhuneet toistensa kanssa, joten Grosjean kertoo häkeltyneensä, kun Räikkönen lähestyi häntä yllättäen vuoden 2013 Belgian GP:n yhteydessä.

– Olimme tallin rekassa. Kimi tuli luokseni ja onnitteli minua poikani syntymästä. Se oli järkytys. Emmee olleet koskaan jutelleet, ja sitten yhtäkkiä hän tietää, että olen saanut lapsen. Kiitin, mutta en tiennyt, mitä sanoa.

Grosjeanin esikoispoika, Sacha, oli syntynyt Belgian GP:tä edeltäneen kesätauon aikana. Räikkösestä tuli isä puolitoista vuotta myöhemmin, tammikuussa 2015.

– Hän on mahtava tyyppi. Hänestä on tullut aika hauska lapsiensa syntymän jälkeen. Rakastin häntä vastaan ajamista. Tiesin aina, että hän kunnioittaa toista ja antaa tilaa. Häntä vastaan voi ajaa hyvällä itseluottamuksella, Grosjean sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja