Valtteri Bottaksen ongelmien syy alkaa selvitä Toto Wolffille: ”Joskus se voi murtaa sinut”

Bottas siirrostaan Alfa Romeolle:"Asiat menivät niin kuin itse halusin"– F1-tähti kertoo MTV:lle, miten neuvottelut uuden tallin kanssa etenivät 5:18
Valtteri Bottas kertoi Alfa Romeo -sopimuksensa julkaisun jälkeen, miksi hän ei ollut halukas jäämään Mercedekselle yhden vuoden sopimuksella.

Valtteri Bottaksen viisivuotinen jakso Lewis Hamiltonin tallikaverina on saattanut vaikuttaa pahastikin suomalaiskuskin suorituksiin Mercedeksellä. Tallipomo Toto Wolff myöntää nyt, että paine on saattanut olla liikaa Bottakselle.

Bottas on pystynyt ajoittain haastamaan Hamiltonia ja kehittämään omaa ajamistaan pala palalta, mutta nousua vakavasti otettavaksi mestarikandidaatiksi sekään ei ole tarjonnut.

Nyt nastolalaisen aika Mercedeksellä alkaa olla lopussa. Tallipomo Toto Wolff joutuu myöntämään, että jatkuva paine ei välttämättä olekaan ollut vain hyväksi.

– Olen sanonut, että paine on Valtterille hyväksi, ja joskus se voi murtaa sinut, Wolff toteaa GP Fans -sivuston mukaan.

– Valtteri on minusta aina ollut painekattilassa koko F1-elämänsä ajan. Hänellä ei ole koskaan ollut vankkoja resursseja kisaamiseen, ja minusta se on ollut hyväksi hänelle.

Bottas olisi jäänyt jälleen kerran ilman monivuotista sopimusta Mercedeksen kanssa, joten hän totesi paremmaksi lähteä Alfa Romeolle. Wolff pohtii nyt, olisiko suomalaiselle pitänyt jossain vaiheessa antaa mahdollisuus pidempään sopimukseen yksivuotisten jatkojen sijaan. George Russellille sellainen tehtiin heti kättelyssä.

– Olisiko monivuotinen sopimus ollut hänelle parempi? Jälkiviisaana voi aina olla eri mielipiteitä, Wolff pyörittelee.

– Hän on mahtava jätkä ja nopea kuski, mutta vuodet Lewisin kanssa voivat olla aika paineistettuja.

Wolff on nähnyt managerina Bottaksen nousun formula ykkösiin ja tietää hyvin, että nopeutta tästä on aina löytynyt.

– Olen nähnyt sen läpi hänen F1-uransa, samoin F3-sarjassa ja Formula Renault’ssa. Raakaa nopeutta on, ja kun se pääsee Valtterissa irti, kukaan ei pysty lyömään häntä. Katsokaa vaikka, mitä Turkissa tapahtui, Wolff muistuttaa Bottaksen kauden tähän asti ainoasta voitosta.

Hamiltonin varjossa eläminen on silti ollut kokemus, jossa miltei kuka tahansa olisi jäänyt kakkoseksi.

– Heilahtelua on kuitenkin tapahtunut, ja olen miettinyt, että johtuuko paineista tai jostain muusta ilmiöstä, Wolff pohtii.

– Ehkä se on seurausta Lewisin tallikaverina ajamisesta. Kukaan muu ei ole voittanut yli sataa kisaa. Vain hän.

Wolffilta kysyttiin vielä, uskooko hän saaneensa Bottaksesta kaiken irti.

– Kuka tietää? Minä en ainakaan.

Lue myös:

    Uusimmat