Kimi Räikkösen ällistyttävä suoritus puhutti lehdistötilaisuudessa: Max Verstappen järkyttyi nähdessään suomalaisen peileissä – "Mitä oikein tapahtuu"

Portugalin GP:n kaksi ensimmäistä kierrosta olivat sateen kasteleman radan vuoksi erittäin tapahtumarikkaita. Kirkkaimmin 20 kuljettajan joukossa loistivat McLarenin Carlos Sainz ja Alfa Romeon Kimi Räikkönen.

Seitsemännestä ruudusta kilpailuun startannut Sainz nousi ensimmäisellä kierroksella toiseksi ja toisella kierroksella kilpailun kärkeen.

16. lähtöruudusta liikkeelle ampaissut Räikkönen ei pitänyt lähtökiihdytystään parhaana mahdollisena, mutta hän nousi ensimmäisen kierroksen aikana seitsemänneksi. Toisen kierroksen alkaessa Räikkönen piipahti hetkellisesti jopa viidennellä sijalla, juuri ja juuri Red Bullin Max Verstappenin edellä.

Verstappen oli kilpailun jälkeen hämillään ensimmäisten kierrosten pito-ongelmistaan, sillä hänellä – aivan kuten Sainzilla ja Räikkösellä – oli allaan niihin olosuhteisiin paras mahdollinen, pehmeä rengas.

– Tein lämmittelykierroksella kaikkeni, että saisin renkaisiin lämpöä, enkä yleensä ole niin huono ensimmäisellä kierroksella, mutta nyt se oli vaikeaa. Ensimmäiset kaksi kierrosta olivat aika tapahtumarikkaita, Verstappen kertasi kisan jälkeen.

Verstappen kolaroi avauskierroksella nelosmutkassa Racing Pointin Sergio Pérezin kanssa, mikä sotki hänen rytmiään.

–Siten minulla oli Charles (Ferrarin Leclerc) ja Carlos takanani, ja minun piti puolustaa. Tein lukkojarrutuksen, ja ajoin hieman leveäksi. Se oli katastrofi. Minulla ei ollut pitoa, ja McLarenit lensivät. En halunnut ottaa liikaa riskejä, koska emme yleensä taistele heitä vastaan. He olivat kuitenkin uskomattomia.

Ja uskomaton oli myös Räikkönen, jonka Verstappen näki peileissään, kun ensimmäinen kierros oli päättymässä.

– Olin järkyttynyt! Ajattelin vain, että mitä oikein tapahtuu. Kimi lensi, Verstappen kertasi kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Hänen rallitaustansa taisi auttaa häntä ensimmäisellä kierroksella, koska se oli vakuuttavaa. Hän taisi olla kuudentena!

Verstappenin vieressä istunut, kilpailun voittanut Mercedeksen Lewis Hamilton huikkasi väliin.

– Tuo vain osoittaa sen, että voit jatkaa ajamista 40-vuotiaaksi.

Hamilton viittasi tölväisyllään siihen, mitä hän oli sanonut Verstappenille juuri ennen lehdistötilaisuuden alkua. Portugalin GP:n voitto oli Hamiltonille F1-uran 92:s, ja näin hän nousi kaikkien aikojen voittotilaston ykköspaikalle ohi Michael Schumacherin.

– Lewis sanoi, että hän jatkaa uraansa, koska hän haluaa asettaa ennätykset mahdollisimman koviksi, että minun täytyy tehdä mahdollisimman paljon töitä saavuttaakseni ne. Hän pakottaa minut jatkamaan 40-vuotiaaksi, Verstappen, 23, taustoitti.

– 40 ikävuoteen on todella pitkä aika. En edes halua ajatella vielä niin kauas. Aloitin 17-vuotiaana, joten en halua ajatellakaan 40-vuotiaana F1:ssä ajamista.

Myös Verstappenin tallikaveri, kuudennesta ruudusta kilpailuun startannut Alexander Albon pani merkille Räikkösen huiman vauhdin ensimmäisellä kierroksella.

– Kimi suorastaan lensi. Tuntui kuin hän ajoi eri radalla kuin me muut.