Tallikaveri sanoo suoraan: Kimi Räikkönen teki elämästä todella vaikeaa, jakaa myös kiitosta suomalaiselle – "Se oli hänen ansiotaan"

3:25
Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi osallistuivat viime kaudella C Moren Alias-haasteeseen.

Alfa Romeon F1-kuljettaja Antonio Giovinazzi sanoo olevansa iloinen, että saa ajaa toisenkin kauden Kimi Räikkösen tallikaverina. Vielä viime kauden alussa asetelma oli 26-vuotiaalle italialaiselle vaikea.

Giovinazzi oli tiistaina mukana F1:n Instagram-tilin kysymys–vastaus-sessiossa. Monacon-asunnostaan kysymyksiin vastaillut Giovinazzi kertoi käyttäneensä poikkeuksellisen tilanteen muun muassa kokkaustaitojensa kehittämiseen.

Normaalisti Giovinazzin keittiössä häärii joko hänen tyttöystävänsä tai äitinsä, mutta koska he ovat tällä hetkellä jumissa toisaalla, F1-tähden on ollut pakko ryhtyä itse tuumasta toimeen.

Välillä puhuttiin asiaakin. Yksi F1-fani halusi tietää, miten vaikeana Giovinazzi piti viime kaudella – ensimmäisellä täydellä F1-kaudellaan – sitä, että varikkopilttuun toisessa reunassa istui yksi historian kokeneimmista kuljettajista, vuoden 2007 maailmanmestari Räikkönen.

– Se oli todella vaikeaa. Kauteen lähteminen ei ole tulokkaalle muutenkaan helppoa, sillä vastassa ovat maailman parhaat kuljettajat, joten täytyy sopeutua nopeasti. Minulla oli kauden alussa vaikeaa, ja hän oli nopea jokaisessa kisassa. 

Tästä kertovat myös tilastot.

Räikkönen oli kesätauon alkaessa, 12 osakilpailun jälkeen MM-pisteissä kahdeksantena, Giovinazzi vasta 18:ntena. Pisteet olivat suomalaiselle 31–1.

Giovinazzi kuitenkin paransi vauhtiaan kauden toisella puoliskolla. Hän ylsi pisteille Itävallan, Italian ja Singaporen osakilpailuissa, ja kauden toiseksi viimeisessä kisassa Brasiliassa hän oli jopa upeasti viides. Räikkönen ajoi tuolloin maaliin sijalla neljä.

Loppukauden yhdeksässä osakilpailussa pisteet menivät Giovinazzille 13–12 ja aika-ajotkin 5–4.

– Yritin ajatella uudella tavalla, keskittyä ja oppia häneltä, koska se oli mielestäni parasta, mitä saatoin tehdä. Minulla oli kauden alussa vaikeuksia erityisesti kisavauhdin kanssa, ja yritin parantaa sillä osa-alueella, Giovinazzi sanoo.

– Tein mielestäni ison harppauksen kauden toisella puoliskolla, ja se oli osittain hänen ansiotaan, koska opin häneltä paljon.

Giovinazzi ja Räikkönen muodostavat Alfa Romeon kuljettajakaksikon myös 2020 – kunhan kausi vain pääsisi jossain vaiheessa alkamaan. Giovinazzi on innoissaan saadessaan jatkaa Räikkösen rinnalla.

– Meidän välinen suhteemme on todella hyvä. Kunnioitamme toisiamme, ja se on hyväksi paitsi meille itsellemme myös tallille: kuljettajat tulevat toimeen toistensa kanssa ja vievät autoa keskenään samalla tavalla eteenpäin.

– Ja kun rinnalla on maailmanmestari, jos olen hänen edellään, sehän on todella hyvin. Kaikki haluavat aina voittaa tallikaverinsa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja